Fest is - når is
anvendes som dessert ved festlige lejligheder, forhøjes virkningen, hvis
anretningen er fremstillet specielt til festens anledning.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time. Frysetid: ca 4 timer.
# Ingredienser
Makronbund,
færdigkøbt eller hjemmebagt:
100 g mandler
2 æggehvider
100 g (1¼ dl) melis
¼ tsk hjortetakssalt
Nem-is
4 æg
ca. 85 g (1 dl)
melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal
Pynt:
75 g valnødder
50 g røde
cocktailbær
50 g mørk chokolade
* Fremgangsmåde
Makronbund:
1. Mal mandlerne
gennem en mandelkværn og rør dem sammen med 2 æggehvider og melis i en
tykbundet gryde.
Rør over svag varme,
til massen er jævn og glat.
2. Rør
hjortetakssaltet ud i 2 tsk vand og derefter i makronmassen.
3. Tegn en cirkel,
ca. 20 cm i diameter, på et stykke bagepapir.
Smør makronmassen ud i cirklen.
4. Lad bunden bage
på midterste rille i en varm ovn ved 150 °C i 15 min.
Vend bunden ud på en
bagerist.
Fjern papiret, så
snart man kan røre ved bunden.
Lad den afkøle.
Nem-is:
1. Skil æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
sammen i en skål.
2. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i,
til der ikke længere er gule striber.
4. Pisk fløden tyk,
men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.
5. Tag lidt hele
valnødder fra og riv lidt af chokoladen fra til pynt.
6. Hak resten af
nødder og chokolade.
Hak også cocktailbærrene
og bland alle tre dele i cremen.
7. Hæld cremen i en
spændende frysefast form.
Dæk med alufolie og
sæt den i fryseren mindst 4 timer.
Du behøver ikke at
røre i denne is under frysningen.
Pynt:
Når isen skal
serveres, løsnes den i kanten med en kniv og formen dyppes i varmt vand.
Anret isen på
makronbunden og pynt med valnødder og reven chokolade.