Du kan bage souffleerne i løse ringe foret med smurt
bagepapir, så fyldet løber ud ved serveringen.
Soufflé er en klassiker, der aldrig går af mode.
4 personer
# Ingredienser
FYLD:
75 g god mørk chokolade 70%
1 dl piskefløde
SOUFFLÉMASSE:
150 g god mørk chokolade 70%
35 g smør
4 æggehvider
1 stor æggeblomme
45 g sukker
CITRUS-SALAT:
5 dl appelsinsaft
200 g sukker
50 g glukose (el. sukker)
25 g friske rosmarin-nåle
1 citron
1 lime
5 appelsiner
3 søde røde grapefrugter
SORBET:
1 liter friskpresset appelsinsaft
1.7 dl vand
400 g sukker
1 stilk frisk rosmarin
Gummiforme og løse ringforme kan købes hos bl.a. isenkræmmere
* Tilberedning
1. Til fyldet koges fløden op, og den
finthakkede chokolade opløses heri.
Fordel chokoladen i små forme.
2. Stil formene i køleskabet, til de er helt stive.
Løsn fra formen og stil dem koldt, til de skal bruges.
3. Smelt chokolade og smør sammen ved højst 40 °C.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret, vend æggeblommen i
og fold det i chokoladecremen i lidt ad gangen.
4. Fordel 4 klumper fyld i 4 smurte sukker-dryssede forme.
Hæld soufflemasse 2/3 op i formene, og
sæt dem mindst 6 timer i fryseren.
Lige inden serveringen bages de ved 180 °C i 8-10 min.
5. Til sorbeten koges vand og sukker op med rosmarin.
Kog i 10 min, inden det sigtes ned i appelsinsaften.
Lad saften hvile (hærde) i køleskab i 10 timer,
inden den køres til sorbet i ismaskinen.
6. Til citrussalaten koges appelsinsaft, sukker og
glukose op til det koger med 1½ cm store bobler.
Afkøl lagen helt.
Kom citrus-fileterne i 4/5 af sukkerlagen og de let
blancherede, afdryppede rosmarin-nåle i resten.
Servér souffleerne i formene med citrus-salat og sorbet som
tilbehør.
Den luftige dessert skal serveres, så snart den kommer ud af
ovnen
VIN FORSLAG: Banyuls evt. fra Domaine du Masblanc.
INFO: Soufflé er navnet på en let æggeret. Navnet, soufflé,
kommer gennem fransk fra latin: sub = "under" + flare =
"blæse". Da æggene er pisket op med luft, kan retten siges at være
"underblæst". Soufflé fremstilles i mange forskellige beholdere
"soufflé-skåle" eller ramekin.
Se andre gode opskrifter med Soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.