Dette brød med kerner er lækkert og perfekt i madpakken
eller til en sandwich fx med skinke og ost.
2 brød. Tilberedningstiden for brød med kerner er 4-15
timer. Heraf er arbejdstiden cirka 20 min.
# Ingredienser til brød med kerner:
250 g knækkede rug eller hvedekerne (4½ dl)
3 dl vand – koldt eller kogende
50 g gær (1 pakke)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
650 g hvedemel (ca. 10 dl)
*
Sådan laver du brød med kerner:
Start med at sætte kernerne i blød i koldt vand i 8-12 timer
eller hæld kogende vand over kernerne og lad dem stå ca. 1 time.
Efter en time/8-12 timer begynder du på resten af brødet.
Start her med at smuldre gæren og rør den ud i kærnemælken.
Tilsæt herefter salt, de udblødte kerner med vand og ca. ¾
af melet.
Ælt nu en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Gør det gerne på et køkkenbord, så du har ekstra med plads.
Drys evt. mel på køkkenbordet, så dejen ikke sidder fast i
bordpladen.
Dejen skal være smidig og glat.
Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time
ved stuetemperatur.
Form brødet og sæt det på en bageplade med bagepapir.
Brødet skal nu efterhæve ca. 30 min.
Bages nederst i ovn ved 200 °C ca. 40 min.
Brødene er færdigbagte, når det lyder hult ved bank på
undersiden.
Afkøl slutteligt på rist.
Når brødet er afkølet er det klar til servering.
Tips til brød med
kerner.
Dette lækre brød med kerner er perfekt til madpakken, eller
til en sandwich med fx skinke og ost. Brødet er let og hurtigt at lave.
Hvis du har mod på andre typer af brød så prøv vores
opskrift på grahamsbrød.
Du
finder opskriften på grahamsbrød her.
Eller hvis du hellere vil prøve et franskbrød, så se vores opskrift på
franskbrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dit brød med kerner.