Her er en let og lækker ovn ret med italiensk særpræg - aubergine og en saftig tomatsauce gratineres med parmesanost. Du sparer kalorier
ved at stege i ovnen i stedet for på komfuret
Forberedelse 30 min. Tilberedning 45-60 min. 4 portioner
# Ingredienser
1-2 (½ dl) æggehvider
¼ dl vand
1 lille aubergine (ca. 300 g)
salt
2 spsk hvedemel
1½ dl rasp
1 dåse knuste tomater
1-2 fed hvidløg
¼ tsk groftkværnet sort peber
1 tsk basilikum
1½ dl strimlet mozzarella (60 g)
1 spsk parmesanost
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 225 °C.
Smør to ovnfaste fade let med olie.
Bland æggehvide og vand i en dyb tallerken.
2. Skær auberginen i ½ cm tykke skiver.
Læg dem på en tallerken og salt dem let, læg en anden
tallerken over og vend, salt den anden side af auberginerne.
Lad dem stå i ca. 15 min.
Skyl og vend skiverne i melet, ryst overflødigt mel af.
Dyp derefter skiverne i æggehvideblandingen på begge
sider og lad dem løbe af.
Vend dem i raspen. Se Tips.
3. Læg de panerede aubergineskiver i et enkelt lag i det
ene fad og steg dem i ovnen til de er møre og gyldne,
ca. 30-40 min.
Skær mozzarellaen i skiver og striml den.
4. Kog de knuste tomater, presset hvidløg, salt og peber
sammen ca. 10 min.
Læg et lag knuste tomater i det andet fad, fordel stegte
aubergineskiver over og dæk med mozzarella.
Fortsæt med lag af tomat, aubergineskiver og mozzarella,
drys til slut parmesanosten over.
5. Bag i ovnen i 15-20 min., til alt er gennemvarmt.
Aubergine på italiensk:
Pr. portion: Energi: Kcal 196 = kj 817
Kulhydrat 26 g Protein 9 g Fedt 6 g (27%) Fibre 5 g
Tips:
En god panering: Hæld mel, rasp og æggehvider
i hver sin dybe tallerken. Vend aubergineskiverne
i mel. Ryst overflødigt mel af på tallerkenen.
Dyp skiverne en og en i æggehvideblandingen.
Lad løbe af og vend til sidst skiverne i raspen.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..