Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 30-40 min.
Let at lave. Pris: Mellem. Retten kan fryses (4 personer)
# Ingredienser til Andelår
stegt på pande:
4 andelår (under- og overlår)
50 g smør
lidt (hønse)bouillon, vand eller vin
salt og peber
Tilbehør: pillekartofler
* Sådan laves Andelår
stegt på pande:
1. Gnid andelårene med salt og peber og brun dem over det
hele i smør på panden.
2. Dæmp varmen og lad andelårene stege færdig ved ret svag
varme og under vending af og til, 30-40 min.
3. Stik i et lår med en stegegaffel. Er den udpiblende saft
klar, er kødet det også.
Er lårene for blege, kan de efterbrunes ved lidt stærkere
varme.
4. Anbring andelårene på et varmt fad (evt. i en 50 °C lun
ovn, eller let tildækket, ellers mister de sprødheden) og kog panden af med
vin, vand eller bouillon.
5. Server andelårene med fine pillekartofler og den hede
sky.
Tips: Vil man have sauce, kan skyen suppleres med bouillon
og jævnes let med hvedemel eller Maizena, før den evt. farves med lidt kulør.
Smørdampede, grønne bønner, fx med lidt estragonkrydret smør, er velegnet
tilbehør.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se flere
opskrifter med And
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------