Forret. Arbejdstid: 25 min. Gratinering: 2 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Østers med spinatsoufflé
12 friske østers
Spinatsouffle:
200 g frisk spinat
1 skalotteløg
¾ dl piskefløde
2 æggehvider
salt og peber
Ovnfaste tallerkener
*
Sådan laves Østers med spinatsoufflé
1. Åbn østerserne over en skål eller dyb tallerken, så
østerssaften opsamles.
Si saften gennem et rent klæde eller et tyndt lag pladevat
lagt i en sigte, så der ikke kommer splinter med fra skallerne.
Skær østerskroppen fri af skallen og lad østersen forblive i
den dybe skal.
Se østers,
åbning af og østers.
2. Befri spinaten for rod, grove stilke og visne blade.
Skyl spinaten godt i flere hold koldt vand.
3. Kom spinaten i en gryde med kogende, letsaltet vand 1
minut.
Hæld spinaten i en sigte og spul den med koldt vand.
Tryk spinaten fri for vand og hak den groft.
4. Sæt ovnen på 250 °C.
Pil løget og hak det fint.
Kom det hakkede løg og fløden i en gryde og kog det et par min.
uden låg, til fløden er jævn. Tag gryden fra varmen.
5. Pisk æggehviderne stive med en anelse salt.
Rør den opsamlede østerssaft i løg-flødeblandingen.
Vend forsigtigt spinat og æggehvide i den afsvalede fløde og
smag til med lidt salt og peber.
6. Fordel østerserne på 4 små ovnfaste tallerkener og dæk
dem med spinatblandingen.
7. Sæt tallerkenerne i den hede ovn 1½-2 min, til
spinatsouffleen er hævet og let gratineret. Server straks med Toast Melba
eller Flûtes
til.
Tips: Den lette spinatsoufflé virker isolerende, så
østerserne kun får lidt varme og stadig er friske efter gratineringen.
Sauce
Tartare eller Hollandaise
Sauce kan serveres til.
Se alle de bedste opskrifter med Østers
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------