Normandiet har en stor produktion af æbler. En del bruges
til cider og calvados, men denne tærte er også et glimrende eksempel på, hvad
regionen kan tilbyde. Næsten som at være der.
Forberedelsestid 1 time + 50 min i køleskab. Tilberedning 1
time. Let. Til 6-8 pers.
# Ingredienser
TÆRTEDEJ
250 g hvedemel
150 g smør, afkølet og skåret i tern
1 æg
50 g sukker
½-1 tsk vaniljesukker
3 mellemstore æbler
saften af 1 citron
2 æg
1 æggeblomme
60 g sukker
1 tsk stødt kanel
2 dl piskefløde
flormelis, til drys
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 170 °C.
En 22 cm tærteform eller en dyb form med løs bund pensles
med smeltet smør i bunden.
Stil den i køleskabet, til smørret er stivnet.
2. Tærtedej: Sigt melet ned i en røreskål.
Smørret gnides ind i melet med fingrene, til massen har
konsistens som revet parmesan.
Lav en lille fordybning i melet.
1 æg piskes sammen med 1 spsk vand.
Hæld det i fordybningen sammen med sukker, vaniljesukker og
en knivspids salt.
Dejen røres sammen, først med en dejskraber, siden med
hænderne.
Når dejen er jævn og glat, formes den til en flad kugle,
pakkes ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet i 20 min.
3. De 2 æbler skrælles og befries for kernehuse.
Hvert æble deles i 8 både.
Bådene vendes godt i citronsaften og stilles køligt til de
skal bruges.
4. De hele æg piskes let sammen med æggeblommen.
Æggemassen røres godt sammen med fløde og stødt kanel og
stilles til side.
5. Tærtedejen udrulles til den er ca. 2-3 cm tyk.
Tærteformen fores meget omhyggeligt med dejen.
Der må ikke være luftbobler eller løse kanter.
Stil formen i køleskabet i 30 min.
Æblebådene lægges taglagt på bunden.
De må gerne ligge meget tæt, da de vil svinde lidt under
bagningen.
Til sidst hældes æggeblandingen over.
Pas på at tærten ikke overfyldes, da æggeblandingen vil hæve
en smule.
Tærten bages i 45-60 min, til fyldet er fast og overfladen
gylden.
Serveres varm, drysset med flormelis.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.