Let og luftig og med en stærk aroma af marcipan: Denne æblegratin er et hit, hvad enten den serveres i et gratinfad eller i ildfaste
kopper.
Til 4 personer. Tilberedning:
50 min.
# Ingredienser
2 små, syrlige æbler
2 spsk
citronsaft
100 g
marcipan
1½ dl mælk
3 æg skilles i blommer og hvider
30+20 g sukker
25 g hvedemel
25 g Maizena
salt
30 g mandelsplitter
1 spsk flormelis
* Tilberedning
1. Æblerne skrælles, skæres i kvarte, kernehuset
fjernes, og de skæres i tynde både, der straks blandes med 2 spsk citronsaft.
Marcipan smuldres og med håndmikseren piskes den godt sammen
med mælk, 3 æggeblommer og 30 g sukker, indtil det er en cremet masse (5 minutter).
Hvedemel og Maizena blandes og røres sammen med
marcipanmassen.
2. 3 æggehvider piskes stive med 1 knsp salt, 20 g
sukker, og det hele piskes i yderligere 1 min.
Æggehviden vendes i dejen.
Fordel massen i 4 store, ildfaste kopper (a ¼ l eller i en
gratinform ca 20x20 cm.
Æbler og 30 g mandelsplitter fordeles ovenpå.
3. Bages i den forvarmede ovn i 25-30 min ved 190 °C (varmluft
170 °C).
Drys 1 spsk flormelis over ved serveringen.
Energi pr. portion: 12 g protein, 18 g fedt, 45 g kulhydrater
= 393 kcal (1650 kJ)
INFO: Clafoutis, sommetider stavet clafouti i anglophone-landene,
er en bagt fransk dessert af frugt, traditionelt sorte kirsebær, arrangeret i
en smurt skål og dækket med en tyk flanelignende dej. Clafoutis er støet med
pulveriseret sukker og serveres lunken, undertiden med flødeskum.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.