Bøf Bourguignon er
en ægte, fransk ret fra Bourgogne distriktet. Den kan tilberedes på flere
måder. Opskriften her er den bedste og nok den mest enkle.
til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 2 timer.
# Ingredienser
¾ kg oksemellemskært
40 g smør/margarine
2 spsk hvedemel
4-5 dl rødvin
250 g små løg
bouquet garni af 1
kvist timian, 1 laurbærblad og 2 kviste persille.
salt og peber.
Evt. lidt jævning.
Tilbehør:
Kartoffelmos og grøn salat.
* Tilberedning
1. Skær kødet i
nogle terninger - ikke for små.
2. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
3. Brun kødet godt,
drys melet over og rør i det, til melet er gyldent.
4. Hæld rødvinen på.
5. Kom de små løg,
salt og peber samt bouquet garni i gryden og
lad det småkoge i
ca. 2 timer.
6. Jævn evt. retten
lidt og smag den omhyggeligt til.
7. Server Boeuf bourguignon med kartoffelmos og grøn salat.
NB.
Kødet brunes tit i
afsmeltet spæk, og man bruger ofte champignon i retten.
Koges kødet i
trykkoger kan det gøres på ca. 30min.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.