Anvend langkornede basmati ris eller - endnu bedre - duftende jasminris.
Til 4 personer
# Ingredienser
250 g langkornede ris fx basmati
½ dl koldt vand
1 knsp salt
½ tsk olie (kan udelades)
* Tilberedning
1. Skyl risene en enkelt gang.
Hæld dem i en gryde og tilsæt så meget vand, at det står 2
cm over risene.
2. Bring det i kog, tilsæt salt og evt olie og rør, så
risene ikke sætter sig fast på grydens bund.
3. Dæmp varmen til meget, meget svag, læg låg på og kog
15-20 min.
4. Tag gryden fra varmen og lad den stå med låget på i ca.
10 min.
Rør risene igennem med en gaffel eller ske inden servering.
Se alle de bedste opskrifter med RIS
Kogte ris refererer til ris, der er blevet kogt enten ved
dampning eller kogning. Udtrykkene dampet ris eller kogt ris er også
almindeligt brugt. Enhver variant af asiatisk ris, afrikansk ris eller vild
ris, klæbrig eller ikke-glutinøs, lang-, mellem- eller kortkornet, af enhver
farve, kan anvendes.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.