Logo

Stuvede kartofler med jordskokker - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stuvede kartofler med jordskokker - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Jordskokken er i virkeligheden i familie med solsikkeplanten. Selve roden kan minde om ingefær, men smagen er sødlig og nøddeagtig. Den milde smag kommer virkelig til sin ret i denne opskrift, som er et oplagt tilbehør til lam eller kalvekød.
Forberedelsestid 35 min. Tilberedning 55 min. Let. Til 4-6 pers.

 
# Ingredienser
250 g små, nye kartofler
500 g jordskokker, rensede og tilskårne (se Kokketips)
½ liter mælk
45 g smør
250 g champignon, uden stilk
30 g hvedemel
2 spsk piskefløde
1 knivspids stødt muskatnød

 
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrubbes eller skrabes.
Læg dem i en stor gryde saltet vand og lad dem simre forsigtigt 10 min.
Hæld kogevandet bort og stil kartoflerne til side.
De istandgjorte jordskokker lægges i en gryde sammen med mælken.
Mælken bringes langsomt i kog, og jordskokkerne koges ved lav varme i 10 min,
eller til de er netop møre.
Jordskokkerne tages op med en hulske, og mælken stilles til side.

 
2. En tredjedel af smørret smeltes ved høj varme i en tykbundet gryde.
Tilsæt de skivede champignoner, som sauteres kort i 1 min.
De tages op af gryden og stilles til side.
Gryden tørres ren med køkkenrulle, og det resterende smør smeltes ved lav varme.
Drys melet ud over det smeltede smør og lad det koge sammen i 1-2 min under stadig omrøring.

 
3. Nu tilsættes mælken, som jordskokkerne har kogt i.
Pisk konstant, mens mælken optages i opbagningen.
Pas på, der ikke dannes klumper.
Bring langsomt mælkesaucen i kog og lad den simre i ca. 4 min til den
har opnået en passende cremet konsistens.
Hvis saucen alligevel er blevet klumpet, kan den sies forsigtigt over i en ren gryde.
Tilsæt fløden og smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød.
Forvarm ovnen til 180 °C.

 
4. Kartofler, jordskokker og champignon lægges i en smedejernsgryde
(eller en anden ildfast gryde) og overhældes med saucen.
Ryst gryden let, så alle grønsagerne bliver helt dækkede af saucen.
Stuvningen bringes kort i kog og tages derpå af blusset.
Læg låg på gryden og stil den i ovnen i 15-20 min.
 
Kokketips Når jordskokkerne er gjort i stand, lægges de omgående i en skål med koldt vand tilsat et par dråber citronsaft eller eddike. Derved undgås misfarvning.
Skyl artiskokkerne kort inden brugen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her