Saltbagte kartofler er
lækkert tilbehør til mange retter med kød. Og modsat hvad mange måske tror, så
bliver kartoflerne ikke for salte under bagningen i salt i ovnen.
Her får du den bedste
opskrift på saltbagte kartofler.
Kartoflerne bliver
ikke for saltede, men er perfekte som tilbehør til retter med kød.
Kartoflerne får i
stedet masser af smag og en god konsistens, så prøv dem.
Samtidig er saltede
kartofler meget nemme at lave.
Til 4 personer.
# Ingredienser
1 kilo salt, køb bare
den billige
700 g kartofler små
kartofler med skræl
* Tilberedning
Hæld cirka halvdelen
af saltet i et ildfast fad.
Vask kartoflerne fri
for jord, og tør dem i et viskestykke.
Stik nu kartoflerne
ned i saltet i fadet, og hæld resten af saltet over dem.
Kartoflerne behøver
ikke være helt dækket af saltet.
Bag nu saltkartoflerne
i en 220 °C varm ovn i cirka 35 minutter.
Bagetiden på saltbagte
kartofler afhænger selvfølgelig af hvor små eller store kartoflerne er.
Tag dem efter bagning
og servér straks.
Børst saltet let af
kartoflerne, men anret gerne det ildfaste fad ved bordet.
Tips: De saltbagte
kartofler passer perfekt til blandt andet flanksteak.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.