En ægte klassiker! Disse kartoffelrosetter kan give ethvert måltid et par ekstra kokkehuer. Pommes Duchesses kan varieres på mange måder
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 40 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
4 mellemstore kartofler, vaskede
3 æggeblommer
40 g smør
1 knivspids revet muskatnød
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 250 °C.
Kartoflerne lægges i en stor gryde saltet vand.
De koges i 30-35 min., eller til de føles møre ved et stik
med en skarp kniv.
Hæld vandet fra kartoflerne, og pil dem, mens de stadig er
varme.
De pillede kartofler pureres ifølge Kartoffelpuré nederst.
2. Puréen røres sammen med æggeblommer, salt og revet
muskatnød.
Der røres til blandingen er lind og helt jævn.
3. En sprøjtepose monteres med en stor tylle.
Fyld kartoffelpuréen i sprøjteposen og sprøjt forsigtigt små
rosetter ud på en smurt bageplade.
Rosetterne bages i en meget varm ovn i 5 min., eller til de
er fint lysebrune.
Alternativt kan de stilles under grillen et øjeblik.
Kokketips Pommes Duchesses kan varieres på mange
måder. Har man ovnfaste tallerkener, kan mosen sprøjtes direkte herpå, evt. i
morsomme faconer eller som bogstaver.
Man kan også sprøjte mosen ud som små »reder«, der fyldes
med svampestuvning eller sauce.
En anden variation er at drysse rosetterne med
mandelsplitter inden de bages.
Kartoffelpuré
Kartofler kan puréres på forskellige måder.
Brug dog aldrig en blender; det vil gøre mosen slimet.
En si holdes fast over en skål, og de kogte kartofler
presses igennem sien ved hjælp af en træske.
Brug en såkaldt kartoffelkværn der moser kartoflerne, mens
der drejes på et håndtag.
Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser; en slags
overdimensioneret hvidløgspresser.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.