Logo

Ovnstegte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnstegte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
En stor steg er først helt komplet, når den serveres med disse traditionelle ovnstegte kartofler.
En lille ting kan ændre hele smagsoplevelsen: olie, rosmarin eller blot havsalt.
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 50 min. Let. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
1 kg melede kartofler
olie, til stegning

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 190 °C.
Kartoflerne skrælles og snittes i ensartede stykker; i kvarte eller halve, alt efter størrelse.
Kartoflerne hældes i en stor gryde saltet vand og koges i ca. 5 min.
Hæld vandet fra kartoflerne, og mens de stadigt er varme, ridses der små riller i kartoflernes overflade med en gaffel.
Dette gøres nemmest ved at holde den varme kartoffel i et viskestykke eller med en grillhandske.
Kartoflerne lægges tilbage i gryden og holdes varme.

 
2. En stegepande eller wok sættes over et meget varmt blus.
Hæld olie i, så det når ca. 1 cm op ad kanten.
Når olien netop begynder at ryge, fordeles kartoflerne i bunden af panden.
Ryst panden, så alle kartoflerne er helt dækkede af fedtstof.
Kartoflerne stilles i ovnen i 40 min, eller til kartoflerne er smukt gyldne.
Husk at vende kartoflerne under stegningen, og dryp dem gerne med ekstra fedtstof.
Lad de færdige kartofler dryppe af på sammenkrøllet køkkenrulle, drys dem med salt og
server dem varme.

 
Kokketips: Bintje, Sava og Hansa er gode, faste spisekartofler.
Kartoflerne koges ganske kort inden stegningen for at undgå, at stivelsen ødelægger den sprøde overflade, der er kendetegnende for denne kartoffelret.
Man kan også rulle de varme kartofler i varm olie; derved forsegles porerne, og olien vil ikke trænge ind midt i kartoflen.
Hvis kartoflerne skal serveres sammen med en stor steg, kan man med fordel placere dem rundt om stegen i stedet for i et separat ildfast fad.
Derved vil de også opsuge den overskydende kødsaft fra stegen og således få en ekstra god smag.
Ved særlige lejligheder kan det se kønt ud at tournere kartoflerne, så de alle bliver ensartet runde.

 
Tournerede kartofler
Denne teknik giver kartoflerne en pæn, jævn facon og dermed også en ensartet tilberedningstid.

Ovnstegte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘

Kartoflerne skæres i kvarte på langs.
Ovnstegte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Kanter og hjørner skæres af kartoflen med en urtekniv.
Ovnstegte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Med en rund, skrællende bevægelse snittes kartoflen nu til en jævn,
aflang form, ca. på størrelse med et lille æg.


Ovnstegte kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Kartoflen rettes til, til den er fuldstændig rund og glat.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her