Til en ganske særlig lejlighed; små kartoffelkager der gratineres med masser af ost. Bedre kan det ikke blive. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 1 time 10 min. Let. Til
4 pers.
# Ingredienser
4 store kartofler
100 g smør
2 spsk piskefløde
50 g revet ost (fx cheddar)
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 200 °C.
Kartoflerne prikkes med en gaffel og bages i ca. 1 time.
De skal føles helt bløde og møre ved et stik med en skarp
kniv.
Alternativt kan man mærke efter med fingrene; kartoflen skal
give
efter for et let tryk med tommel- og pegefinger.
2. Kartoflerne skæres midt over på langs mens de stadig er
varme.
Indholdet tages ud med en teske og moses let med en gaffel.
Rør mosen med smør og smag til med salt og friskkværnet
peber.
Lad mosen køle af.
3. Den afkølede mos deles i 4 lige store dele og tages ud på
et melpudret bord.
Tag lidt mel på hænderne og form hver klump til en kugle.
Kuglerne presses til flade medaljoner, ca. 2 cm tykke.
Medaljonerne lægges på en smurt bageplade. Tænd for ovnens
grill.
4. Lav en lille fordybning midt i hver medaljon, ca. 1 cm
dyb.
Fordybningen kan laves med en teske eller blot med en
finger.
Fyld det lille hul op med piskefløde.
Den revne ost fordeles over de 4 medaljoner.
De placeres under en meget varm grill, indtil osten er
smeltet og gylden.
Kokketips Pkt. 1. kan udmærket forberedes i forvejen.
Man kan også lave medaljonerne næsten færdige og stille dem
i køleskabet i nogle timer inden brugen. De skal så bare ostegratineres
umiddelbart inden serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.