Mimosa salat er klassisk ukrainsk salat lavet til særlige
lejligheder eller festligheder. Specifikt til nytår og til 8. marts -
Kvindernes Internationale Dag. Opkaldt efter den australske wattle vokser den
nu rundt om i verden, også langs Sortehavet. De smuldrede æggeblommer på Mimosa
Salat minder om de gule blomster, dermed navnet.
# Ingredienser
2 dåser tun a 185 g
3 store kartofler
3 store gulerødder
6 hårdkogte æg
½ løg, hakket
1 kop fintrevet
cheddar ost
1½ kop mayo
salt og peber
dild til pynt
* Tilberedning
Kog grønsager - kog
skrællede kartofler og gulerødder i ca. 20 min.
Lad det køle af, riv dem
separat og stil til side.
Hårdkogte æg- dæk æg
med vand i en gryde.
Bring i kog i 11 min,
og tag af varmen.
Fjern æggene og læg
dem i isbad til afkøling.
Tilbered æg - Skræl æg
og adskil æggeblommer fra æggehviderne.
Riv æggehvider og stil
til side.
Brug en gaffel og
smuldr forsigtigt æggeblommerne,
indtil de er i små
stykker (ikke mosede).
Forbered løg - hak
hvidløg fint, sæt til side.
Bland tun - dræn
tunen, mos med en gaffel med ca. ¼ kop mayo.
Saml salaten - læg
ingredienserne i en springform i separate lag.
Kartofler - Læg revne
kartofler på tværs af bunden af formen.
Dryp let med mayo,
brug bagsiden af skeen til at sprede tyndt ud over formen.
Drys med salt og
peber.
Tun– Fordel tunen
jævnt over den revne kartoffel.
Læg de hakkede løg
jævnt over tunen.
Tilsæt mere mayonnaise
og fordel et tyndt ud over retten.
Gulerødder – fordel
revne gulerødder jævnt over tunen og dæk let med endnu et let lag mayonnaise.
Æggehvider - læg de
revne æggehvider jævnt over Mimoza-salaten.
Tilføj det sidste lag
mayonnaise.
Æggeblommer - fordel
det sidste lag smuldrede æggeblommer og pynt med frisk dild.
Stil på køl i mindst 2
timer før servering.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------