Kartoffelrösti er en slags kartoffelpandekage med løg. De er
lette og lave og er lækre som tilbehør til fx kødretter.
4 personer. Tilberedningstiden for kartoffelrösti er 45
minutter.
# Ingredienser til Kartoffelrösti:
1 kg kartofler, gerne store melede, fx bagekartofler
1 tsk salt
1 knsp peber fra kværn
1 løg (100 g)
3 spsk olie
*
Sådan laver du kartoffelrösti
Start med at skrælle og rive kartoflerne groft.
Læg dem herefter i et rent viskestykke.
Knug nu saften ud så de bliver tørre.
Krydr dem med salt og peber.
Pil og hak løget.
Varm så en pande med olie og sauter løg.
Lav enten en stor eller flere små kartoffelrösti.
Kom kartoflerne på og tryk dem sammen til en pandekage med
en palet.
Steg röstierne ved middel varme ca. 10 min. til röstien er
brun og mør.
Vend den på et grydelåg og steg den sprød på den anden side
ca. 10 min.
Tips til kartoffelrösti
Dine kartoffelrösti kan også brunes på panden først og derpå
bages færdig i ovnen ved 200 °C.
Det er en let måde, at sørge for at de ikke brænder på,
derved forbliver overfladen lækker og brun, samtidig med at kernetemperaturen
er lige præcis som du ønsker den.
Dette giver en god madoplevelse for dine gæster, som helt
sikkert vil tildele dig mange roser for denne opskrift.
Kartoffelrösti er lækre som tilbehør til forskellige retter som
kød eller kylling.
Prøv dem fx til en okseculotte. Du lærer, hvordan du steger en
okseculotte her.
Eller prøv som alternativt tilbehør til de klassiske
frikadeller.
Du finder
en let og hurtig opskrift på klassiske frikadeller her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine kartoffelrösti.