Der er lige så mange opskrifter på kartoffelmos, som der er kokke. Denne udgave er dejligt blød og cremet. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 35 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
4 mellemstore melede kartofler
2½ dl mælk eller piskefløde
20 g smør eller margarine
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles, skæres i kvarte og lægges i en stor
gryde saltet vand.
Kartoflerne simrer, til de føles møre (ca. 30-35 min.).
2. Mælken (eller fløden) opvarmes til kogepunktet, tages
derpå af blusset og stilles til side.
3. Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem over i en stor,
ildfast skål.
De moses med en stor gaffel eller et kartoffelmosjern, og
mælk eller fløde og smør tilsættes gradvist.
Pisk mosen godt igennem til den er helt fri for klumper.
Smag til med salt og peber.
Kokketips Opskriften kan varieres ved at lade den
varme mælk eller fløde trække med en håndfuld af din yndlingskrydderurt.
Prøv også at tilsætte andre purerede rodfrugter. Smørret kan
erstattes af olie.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.