Hvis
du bager denne flotte kage til fastelavn, bliver du måske årets
kattekage-dronning?
Hvis
du bager denne flotte kage til fastelavn, bliver du måske årets
kattekage-dronning? Opskriften er fra Odense Marcipan.
#
Ingredienser til Fastelavnskage med marcipankatte
4 æg
300
g sukker
200
g smør
200
g blød nougat
200
g hvedemel
1
tsk bagepulver
2
spsk vaniljesukker
4
spsk kakao
Til
dekoration: marcipanlåg, pastafarver og ekstra ren rå marcipan
*
Sådan
laver du Fastelavnskage med marcipankatte:
Pisk
æg og sukker luftigt og skummende.
Smelt
smørret i en gryde, tag gryden af varmen og smelt nougaten heri.
Sigt
hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao i æggesnapsen og rør det sammen
med nougat- smørret.
Hæld
dejen i en smurt bradepande og bag kagen ca. 30 min. ved 170 °C.
Lad
kagen køle af.
Læg
marcipanlåget hen over den afkølede kage og skær det til.
Bland
marcipan med pastafarver til dekoration.
Rul
marcipanen ud mellem to stykker bagepapir og skær fx to bælter til at sætte
rundt om tønden samt katte.
Lav
serpentiner af udrullet marcipan i andre farver.
Brug
rester fra det afskårne marcipanlåg til øjne og knurhår på kattene.
Kilde: Hjemmets bedste MAD