Logo

3 hits med kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 hits med kartofler


Kartofler kan tilberedes i et utal af variationer. Her får du opskrifterne på bløde kartofler med sprødt drys, sprøde kartofler med krydderurter og bløde kartofler under sprød dej.


Knuste kartofler med purløg og bacon

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

# Ingredienser til knuste kartofler med purløg og bacon:

500 g små kartofler

4 skiver bacon

3 spsk cremefraiche

salt og peber

1 bundt purløg eller 3 forårsløg

*

 

Sådan laver du knuste kartofler med purløg og bacon:

Skrub eller skrab kartoflerne rene, og sæt dem over at koge i saltet vand i ca. 10 min.

Sluk for varmen, og lad dem trække møre under låg i ca. 10 min.

Steg baconskiverne sprøde på en pande eller i mikroovnen (mellem køkkenrulle).

Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem groft med en gaffel eller kartoffelstamper (skindet skal blive på).

Vend cremefraiche i kartoflerne, og smag til med salt og peber.

Drys med fintsnittet purløg og knust bacon, og server straks som tilbehør til kød eller fisk.

 

TIPS: Du kan også vende revet ost, frisk spinat, hakkede krydderurter, knust hvidløg eller andre krydderier i de knuste kartofler.

 

Pandestegte kartofler med krydderurter

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 15 min.

 

# Ingredienser til pandestegte kartofler med krydderurter:

500 g mellemstore kartofler

2 spsk olie

salt og peber

krydderurter, fx dild, persille, oregano, basilikum

1 fed hvidløg

*

 

Sådan laver du pandestegte kartofler med krydderurter:

Skrub eller skrab kartoflerne rene, og skær dem i skiver eller både.

Steg dem gyldne og møre på en pande med olie i 12-15 min, og krydr med salt og peber.

Tilsæt rigeligt med friskhakkede krydderurter og knust hvidløg.

Server som tilbehør til kød eller fisk eller som del af en buffet.

 

Indbagte kartofler

4 personer. Er I kun to 3 hits med kartofler, så halver opskriften. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 20 min.

 

# Ingredienser til indbagte kartofler:

600 g kogte og pillede kartofler

75 g soltørrede tomater i olie

125 g italiensk mozzarellaost

frisk basilikum

salt og peber

1 rulle butterdej

1 æg

*

 

Sådan laver du indbagte kartofler:

Tænd ovnen på 220 °C.

Vend kartoflerne sammen med hakkede soltørrede tomater, strimler af mozzarellaost, revne basilikumblade, salt og peber.

Rul dejen ud på en bageplade med bagepapir, og fordel kartoffelfyldet på den ene halvdel af dejen.

Pensl kanterne med sammenpisket æg, og fold dejen over fyldet.

Tryk kanterne godt sammen med en gaffel.

Pynt med dejrester, og pensl overfladen med sammenpisket æg.

Sæt pladen i ovnen i ca. 20 min.

 

TIPS: Du kan også lave 4 portionspakker beregn da lidt mere dej. Både små og store pakker kan laves dagen i forvejen - husk blot at pensle med æg, så de ikke bliver tørre. Bag lige før, de skal nydes.

Kartoffelfyldet kan varieres, og der kan fx bruges en rest knuste kartofler.

 ---


Her finder du flere opskrifter på dejlige kartofler. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.

Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.

 



Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her