Logo

Tarteletter, hjemmebagte 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tarteletter, hjemmebagte 1

 
Bag dine egne knasende sprøde tarteletskaller og brug dem enten til forret eller en sød dessert.
60+ min. 4 personer. 2 tarteletter pr. person

 
# Ingredienser til tarteletter:
200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
½ tsk groft salt
150 g smør
1 sammenpisket æg
*
Sådan laver du tarteletter:
Bland hvedemel og salt.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
Saml hurtigt dejen med ægget og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm) på et meldrysset bord, og udstik 8 cirkler (a ca. 15 cm i diameter). Saml evt. dejen og rul den af flere omgange.

 
1. Skær dejen i cirkler efter en tallerken, der er godt 2 cm større i diameter end det øverste af formene.
Læg dejen i let penslede forme, så den kommer lidt op over - den synker lidt under bagningen - og prik med en gaffel.

 
2. Form hver cirkel til en tarteletskal ved at lægge den over bunden af en lille ovnfast skål - fx en ramakinerskål (ca. 7½ cm i diameter) og tryk den forsigtigt fast.
Prik huller i bunden af dejen med en gaffel.
Stil skålene, stadig med bunden opad, på en plade med bagepapir.

 
Bag dem midt i ovnen - 20-25 min. ved 200 °C - traditionel ovn, til de er gyldne.
Tag skallerne forsigtigt af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

 
TIPS: Hvis du ønsker en sød tarteletskal til fx dessert kan du tilsætte 1 spsk sukker og kun et nip salt i stedet for ½ tsk.
Skallerne er skrøbelige, så bag evt en dobbeltportion hvis du skal bruge 8.
Skallerne kan holde sig 3-4 dage i lukket emballage.
De kan selvfølgelig bages i god tid og lunes i ovnen.

 
Energiindhold: 7810 kJ. Energifordeling: Protein: 6 %. Kulhydrat: 32 %. Fedt: 62 %. Fiber: 7,4 g.

 
Find flere opskrifter her...
Tarteletter med skinke og champignoner
Tarteletter med høns i asparges
Rejecocotter med pasta

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 9.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her