Mellemøstligt festmåltid. Meze betyder ’at smage’, og ordet
har sin oprindelse i det tyrkiske ’mazzeh’. Begrebet dækker over en række
smukke retter, der gennem tiden er blevet serveret i store dele af Mellemøsten.
Retterne er beregnet til at blive serveret flere ad gangen,
og tilsammen er de et forbilledligt eksempel på et festmåltid, som ikke kræver
værtens konstante tilstedeværelse i køkkenet. Mange af retterne kan laves på
forhånd, og det afslappede meze-format lægger desuden op til, at alt kan
stilles på bordet samtidigt.
Meze er små retter, der oprindeligt blev serveret rundt
omkring i Mellemøsten, ofte ledsaget af diverse anisdrikke; arak på arabisk,
raki på tyrkisk, ouzo på græsk, der er meget lig den franske version pastis.
Se alle de bedste opskrifter til Meze HER
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------