Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Kartofler
kogt i havsalt, med aïoli
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 25 minutter plus koge-
og stegetid
# Ingredienser
750 g kartofler af en sort, der ikke koger ud
havsalt
150 g mayonnaise
3 fed hvidløg
½ bundt persille
* Tilberedning
1. Børst kartoflerne, skyl dem og kom dem i en gryde med
meget kraftigt saltet vand.
Tilsæt så meget salt, at kartoflerne svømmer på overfladen.
Hvis de går til bunds, tilsættes mere salt.
Bring kartoflerne i kog og lad dem koge i 15-20 minutter.
2. I mellemtiden skrælles hvidløgsfeddene til aïoli.
De hakkes fint og kommes i mayonnaisen.
Persillen skylles, rystes tør, hakkes fint og røres også i.
3. Hæld vandet fra kartoflerne, men lad dem blive i gryden.
Drys havsalt på dem og sæt gryden tilbage på komfuret.
Lad saltet på kartoflerne krystallisere ved svag varme, mens
gryden rystes uafbrudt.
4. Så snart saltet er krystalliseret, lægges et viskestykke
over gryden.
Lad den stå i 5 minutter.
Server kartoflerne med aïoli.
Pr. portion ca 325 kcal/1365 kj. 5 g protein, 21 g fedt, 29
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------