Antipasto er det italienske ord for forret som betyder "før maden". "Pasto" = måltid. I italiensk madtradition
består antipasto typisk af kold mad som ost og rå eller marinerede grønsager
som tilbehør til kød. Udtrykket inkluderer ofte også salat.
Giver 6 til 8
portioner
# Ingredienser
1 portion Marinerede
champignon (se nedenfor)
4 tsk rødvinseddike
1 fed hvidløg, knust
½ tsk tørrede
basilikumblade, knuste
½ tsk tørrede
oreganoblade, knuste
Rigeligt friskmalet
sort peber
6 cl olie
120 g mozzarellaost,
skåret i firkanter på 1½ cm
120 g prosciutto eller kogt skinke i tynde skiver
120 g Provolone ost,
skåret i 5 cm tykke stænger
1 pakke (285 g )
pepperoncini pebre, siede
225 g hård salami,
skåret i tynde skiver
2 pakker (a 180 g )
marinerede artiskokhjerter, siede
1 dåse (180 g )
stenfri modne oliven, siede
salatblade (valgfrit)
friske
basilikumblade og purløg til pynt
* Fremgangsmåde
1. Tilbered de
marinerede champignoner; sæt til side.
2. Bland eddike,
hvidløg, basilikum, oregano og sort peber i en lille skål.
Tilsæt olien i en
langsom jævn strøm, og pisk indtil det hele er godt blandet.
Tilsæt
mozzarellafirkanterne; omrøres til det hele er dækket.
3. Marineres
tildækket i køleskab i mindst 2 timer.
4. Pak halvdelen af
prosciutto-skiverne omkring Provolone-stængerne; rul de resterende skiver
separat op.
5. Dræn
mozzarellafirkanterne; reserver marinaden.
6. Læg mozarella
firkanterne, prosciutto-pakkede Provolone stænger, prosciutto-rullerne,
marinerede champignoner, pepperoncini, salami, artiskokhjerterne og oliven på
et stort fad; læg salatblade under hvis det ønskes.
7. Det reserverede
marinade sprinkles over pepperoncini, artiskokhjerterne og oliven.
Pyntes efter ønske.
Serveres med små
gafler eller tandstikkere af træ.
Trin 2. Pisk olien i
eddikeblandingen.
Trin 4. Pak
prosciutto rundt om Provolonestængerne.
Marinerede champignon
Giver ½ liter
# Ingredienser
3 spsk citronsaft
2 spsk friskhakket
persille
½ tsk salt
¼ tsk tørrede estragonblade, knuste
Rigeligt med friskmalet sort peber
12½ cl olie
1 fed hvidløg
225 g små eller
mellemstore champignoner
* Fremgangsmåde
1. For at lave
marinaden, blandes citronsaft, persille, salt, estragon og peber i en
mellemstor skål.
Tilsæt olie i en
langsom strøm og pisk indtil olien er grundigt iblandet.
2. Knus hvidløget
let med den flade side af en kokkekniv eller en trækølle.
3. Sæt hvidløget på
en lille tandstikker og læg i marinaden.
4. Skær stammerne af
champignonerne; sættes til side.
Tør
champignonhattene med et stykke køkkenrulle.
5. Tilsæt
champignonerne marinaden; blandes godt.
Marineres tildækket
i køleskab eller natten over, omrøres af og til.
6. Fjern og kasser
hvidløget før serveringen.
Server
champignonerne på et antipasto-fad eller som en appetitvækker.
Eller tilsæt
champignonerne til en skål salat, hvor marinaden kan bruges som dressing.
Marinerede
Champignoner: Trin 1. Pisk olie i citronsaftblandingen.
Marinerede
Champignoner: Trin 2. Knus hvidløg.
Marinerede
Champignoner: Trin 4. Rens champignoner.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter
Se alle de bedste italienske opskrifter Her
INFO: et italiensk måltid består af antipasti – forskellige
små retter – en pastaret som regel uden kød, en kødret som regel uden pasta
eller andet tilbehør, så ost og til sidst det søde.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------