En pragtfuld opskrift med få ingredienser. Det er de
"langtidsstegte" bløde løg, der gør hele forskellen. Bedre end fra et
pizzeria
Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time Koge/stege/bagetid: 45
min. Dejen er fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Pizza med bløde løg og svampe:
Pizzadej:
15 g gær
2 dl lunkent vand
300 g italiensk pizzamel
1 tsk salt
1 spsk olie
Fyld:
2 løg
2 spsk olie
250 g markchampignon
15 g smør
1-2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
1-2 tsk friskhakket rosmarin
150 g revet ost
*
Sådan laver du Pizza med bløde løg og svampe:
Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.
Ælt dejen ca. 10 min og lad den hæve til dobbelt størrelse
det tager ca. 1 time.
Pil løgene og snit dem fint.
Steg dem langsomt bløde og gyldne i en pande med olie det
tager ca. 30 min.
Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
Brun dem på en pande med smør.
Tilsæt knust hvidløg, hvidvin og rosmarin og kog det næsten
tørt.
Krydr med salt og peber.
Sæt to bageplader i ovnen og varm op til 250 °C varmluft.
Ælt dejen igennem, rul den ud til to pizzabunde og læg dem
på bagepapir.
Drys halvdelen af osten på hver bund.
Fordel løg og svampe på osten og drys med salt og peber.
Flyt pizzaerne ind på de varme bageplader og bag dem 10-12
min.
Server straks.
TIPS: Udvid evt fyldet med lidt god pølse eller skinke
Kilde: Hjemmets bedste MAD