Lav en portion af disse lækre og
sprøde kager og server dem til børnenes mellemmåltid eller på kaffebordet.
Bedst 24 timer i døgnet
• Havregryn er en god kulhydratkilde.
Disse kager er relativt magre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15
min. 40-60 stk.
# Ingredienser
3½ dl hvedemel
3½ dl majsmel
1 tsk vaniljesukker
1¼ dl flormelis
2 tsk reven citronskal
150 g smør eller margarine
100 g let Philadelphia ost
1½ spsk koldt vand
PYNT:
1 dl havregryn
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
2. Læg de tørre ingredienser i en
foodprocessor og bland det godt.
Tilsæt citronskal, fedtstof i tern og
ost og
kør maskinen til det er en jævn
blanding.
Spæd med vand gennem røret og kør til
dejen samler sig.
3. Tag dejen op på et melet bord.
Del den i 2 stykker. Tril dem til pølser.
Skær dem i 20-30 stykker hver.
Tril små kugler, som rulles i
havregryn.
Læg kagerne på pladen.
4. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 min,
eller til de er gyldne.
Lad kagerne køle af før serveringen.
GENVEJ
Bland havregrynene direkte i dejen og
tril den til små boller.
Læg dem på pladen og bag dem som
anvist i opskriften.
Vaniljekager med havre:
Energi pr. stk. (40 stk.): Kcal 84 = kJ
352
Kulhydrat 11 g Protein 1 g Fedt 4 g (43%) Fibre <1 g
Tips
Tryk bollerne godt ned i havregrynene.
Ellers kan det hænde at grynene løsner
sig
eller brænder på under bagningen i
ovnen.
Du kan også rulle de hele dejpølser i
havregrynene.
Skær dem derefter i passende stykker og bag dem
i ovnen i 15 min.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.