Logo

Småkager - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Småkager - info

Småkager fx Specielt lækre kvadrater uden bagning (se opskrift)

 
Småkager smager skønt til en kop kaffe, og de er nemme at bage selv – de smager også meget bedre end de færdigkøbte. Få alle de bedste opskrifter her!

 
Småkage er en form for kage, som både er mindre og har en mere koncentreret konsistens. Typisk er den flad og det er muligt at holde en småkage i hånden, hvor en kage for det meste skal spises med en form for bestik. Typisk indeholder småkager ikke nogen form for hævemiddel.

 
Småkager der smelter i munden og er lavet af himmelsk chokolade er en uovervindelig kombination. I denne sektion lærer vi dig de grundlæggende teknikker for at tilberede og bage herlige chokolade
småkager og brownies. For dem som vil udvide deres færdigheder m.h.t. småkagebagning, har vi også inkluderet nogle let følgelige anvisninger på specielle præg, såsom møllehjul, udskæringer og skakborde småkager.

 
TYPER AF SMÅKAGER
Der er fem grundlæggende typer af småkager: stykker, dråber, kølede, rullede og formede. Disse typer er bestemt af konsistensen af dejen og hvordan de formes til småkager.

 
Småkage stykker: Brug altid den størrelse form der er angivet i opskriften. Hvis en anden størrelse bruges, vil det have effekt på småkagernes struktur; en mindre form vil give en mere kageagtig struktur og en større form vil give en mere tør struktur.

 
Dråbe småkager: Småkager der er ensartede i størrelse og form vil være færdigbagt på samme tid. For nemt at forme dråbe småkager til samme størrelse, bruges en isske med en udløseknap. På knappen er der sædvanligvis et tal som indikerer antallet af isbolde som kan laves af en liter is. Den mest bekvemme størrelse til småkager er 80 eller 90 bolde. Dette vil fylde ca en toppet teskefuld af dej til hver småkage.

 
Kølede småkager: Form altid dejen til ruller før du nedkøler dem. Formningen er nemmere hvis du først lægger dejen på et stykke bagepapir eller film. Før nedkøling pakkes rullerne tæt ind i film, ellers kan luften være årsag til at dejen tørrer ud.
Brug et let tryk og en frem-og-tilbage savebevægelse med en skarp kniv når du skærer rullen i skiver; dette hjælper til at småkagerne beholder deres fine runde form. Rotering af rullen mens du skærer forhindrer også at en side bliver flad.

 
Rullede småkager: Køl småkagedejen før udrulning så er den lettere at arbejde med. Tag kun så meget dej ud af køleskabet som du arbejder med på en gang. Gem resterne og rul dem ud igen, allesammen på en gang for at forhindre at dejen bliver sej.

 
Formede småkager: Disse småkager kan simpelthen være håndformede til bolde eller halvmåner eller presset igennem en småkagepresse til mere indviklede former.
Hvis opskriften anviser at du bruger en småkagepresse, bør du ikke forme småkagerne i hånden, med mindre opskriften siger, at du kan gøre det. Konsistensen af dejen blev lavet for at passe til en småkagepresse.
Når du bruger en småkagepresse, og hvis dit første forsøg ikke blev succesfuldt, lægges dejen blot tilbage i småkagepressen.

 
TYPER AF CHOKOLADE
Usødet chokolade: Også kaldet mørk, bitter eller bagechokolade, dette er rent chokolade uden tilsætning af sukker eller aromatiske stoffer. Det bliver brugt til bagning og er pakket i individuelt indpakkede.

 
Let bitter chokolade: Dette er rent chokolade med tilsætning af lidt sukker.

 
Mælkechokolade: Også kaldet flødechokolade, er rent chokolade med tilsætning af sukker, ekstra kakaosmør og tørmælksstoffer, Det er tilgængeligt i varierende former - plader, spåner, stjerner, etc.

 
Hvid chokolade: Dette betragtes ikke som rigtig chokolade, da det meste eller alt kakaosmørret er fjernet og erstattet med noget andet vegetabilsk fedt. Hvid chokolade er tilgængeligt i spåner og plader.

 
Usødet kakao: Dette er formet ved at fjerne det meste af kakaosmørret fra rent chokolade, og male det resterende tørre chokolade til pulver.
Siden det meste af kakaosmørret er fjernet, er det fedtfattigt.

 
GENERELLE RETNINGSLINIER
Fjern gætteriet fra bagning af småkager ved at praktisere de følgende teknikker:

 
— Læs opskriften før du begynder
— Tag smør, margarine og flødeost ud af køleskabet så det blødgøres. hvis det er nødvendigt.
— Rist og hak nødder, skræl og skær frugt i skiver og smelt chokolade før tilberedelse af dejen.
— Mål alle ingredienserne nøjagtigt op. Saml dem som anvist i opskriften.
— Når du laver småkagestænger eller brownies, så brug den størrelse form der er specificeret i opskriften. Tilbered formen i overensstemmelse med opskriftens anvisninger. Juster ovnristene og forvarm ovnen. Check ovnens temperatur nøjagtigt med et ovntermometer.
— Følg opskriftens anvisninger og bagetider. Check mørheden med den test der er angivet i opskriften.

 
OPMÅLING AF INGREDIENSER


Tørre ingredienser: Brug altid måleskeer og målekander der er standardiseret til tørre ingredienser. Overfyld altid den korrekte måleske og stryg det overskydende af med en kniv.

 
Brug målekander der er beregnet til tørre ting når du opmåler mel, brunt sukker, stødt melis, peanutsmør, chokoladespåner, fløde, yoghurt, nødder, tørret frugt, henkogt frugt og syltetøj.

 
Når du opmåler mel, så ØS det let op i målekanden med en ske og jævn overfladen ud. Slå eller bank ikke målekanden ned i bordet da dette vil pakke melet.

 
Når du opmåler brunt sukker, skal det pakkes ved at presse det ned i målekanden. Det skal have
målekandens form, når du vender det ud.

 
Flydende ingredienser: Brug en glas eller plastic målekande der er standardiseret til flydende ting, målekanden bør have en hældetud.
Stil kanden på en jævn overflade og fyld til det ønskede mærke. Check målet i øjenhøjde.

 
Når du opmåler klistrede ting, såsom honning og sirup, smøres målet eller det sprayes med non stick bagespray for at det lettere kan fjernes.

 
BAGNING
De bedste bageplader at bruge, er dem uden sider eller dem med to lave sider. De giver varmen lov til at cirkulere nemt under bagningen og fremmer jævn bruning.

 
For en jævn bagning og bruning placeres kun en bageplade ad gangen i midten af ovnen. Hvis småkagerne bruner ujævnt, roteres bagepladen fra forrest til bagest på halvvejen igennem bagetiden.

 
Når du bager mere end en bageplade ad gangen, så lad dem bytte plads fra øverst til nederst på halvvejen igennem bagetiden.

 
Det bedste resultat opnås ved at bruge fedtstof eller non-stick bagespray for at forberede bagepladerne. Eller beklæd bagepladerne med bagepapir; det eliminerer rengøring, bager småkagerne mere jævnt og giver dem lov til at afkøle rigtigt på papiret i stedet for på metalristen.

 
Tillad bagepladerne at afkøle mellem bagningerne, fordi dejen vil løbe ud hvis den lægges på en varm bageplade.

 
For at undgå overbagning af småkagerne, check dem på minimum bagetiden. Hvis de har brug for mere tid, hold nøje øje med dem for at sikre at de ikke brænder på. Det er sædvanligvis bedre at underbage dem lidt end at overbage småkagerne.

 
Mange småkager skal fjernes fra bagepladen med det samme efter bagningen og placeres i et lag på en metalrist for at afkøle. Skrøbelige småkager bør afkøles lidt på bagepladen før de flyttes til en metalrist for at afkøle helt.


Småkagestænger ng brownies kan afkøles og opbevares i bageformen.

 
OPBEVARING
Ubagt småkagedej kan sædvanligvis køles i op til en uge eller fryses i op til seks uger. Sæt en label på med bageinformationerne for at gøre det lettere.

 
Opbevar bløde og sprøde småkager hver for sig i stuetemperatur for at forhindre forandringer i strukturen og aromaen. Opbevar bløde småkager i lufttætte beholdere. Hvis de begynder at tørre ud, lægges et stykke æble eller brød ned i beholderen for at de opretholder fugtigheden. Hvis sprøde småkager bliver fugtige varmes udekorerede småkager i en 150 °C varm ovn i 3 til 5 min.

 
Opbevar småkager med klistret glasur, skrøbelige dekorationer og sukkerglasur i enkle lag mellem bagepapir. Småkagestænger og brownies kan opbevares i bageformen. Dæk dem til med folie eller film når de er kolde.

 
Som en regel, fryses sprøde småkager bedre end bløde, fugtige småkager. 
Smøragtige småkagestænger og brownies er undtagelsen i denne regel, da de er ekstremt gode at fryse. 
Bagte småkager kan fryses i lufttætte beholdere eller fryseposer i op til tre måneder. 
Marengsbaserede småkager fryses ikke så godt og chokoladedyppede småkager kan misfarves ved frysning. 
Optø småkager og brownies udækkede ved stuetemperatur.

 

Se alle de bedste opskrifter med Småkager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her