Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ½ time. Skal hvile: ½ time. Bagetid: 8-10 min. pr. plade. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Antal: ca 30 stk.
# Ingredienser
til Kommenskiks, grove
180 g hvedemel (ca 3 dl)
60 g grahamsmel (ca 1 dl)
1½ spsk kommen
½ tsk salt
100 g smør
1 æg
3-4 spsk koldt vand
*
Sådan laves Kommenskiks, grove
1. Bland de to slags mel, kommen og salt i en skål.
2. Hak smørret i med en kniv og smuldr det dernæst grynet
med fingrene.
3. Tilsæt det sammenpiskede æg og vand og ælt dejen hurtigt
sammen.
Lad den hvile koldt ca ½ time.
Sæt ovnen på 200 °C.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og skær den i firkanter
på 4x5 cm.
Prik dem med en gaffel og læg dem på den smurte bageplade.
6. Bag kiksene midt i ovnen ca 10 min., til de er lysebrune.
Lad kiksene afkøle utildækket på en bagerist.
Kom de helt kolde kiks i en dåse med tætsluttende låg.
Tips: Dejen kan tilsættes 1 dl reven parmesanost.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kommen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------