Gærvafler med
ostecreme er en dejlig frisk dessert - især for dem, der ikke bryder sig om
søde sager.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
15 min. Hævetid: ½ time. Bagetid ialt: ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
Gærdej:
15 g gær
2½ dl mælk
½ tsk salt
2 æg
½ tsk melis
50 g smør
175 g (3 dl)
hvedemel
Ostecreme:
200 g (ca. 2 pk)
frisk flødeost
1 æggeblomme
2 citroner
mælk
1 limefrugt
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
lidt håndvarm mælk.
Tilsæt resten af
mælken, salt, sukker, æg, hvedemel og smeltet smør.
Pisk dejen sammen og
stil den til hævning på et lunt sted.
2. Varm vaffeljernet
op.
Hvis det ikke har
teflonbelægning, må det smøres.
3. Fordel 2-3 spsk
dej på vaffeljernet, luk det og bag vafler 2-3 min.
Vend det og bag endnu et minut.
Tag vaflen af med en gaffel og læg den på en rist.
4. Bag resten af
vaflerne på samme måde.
5. Til ostecremen
moses flødeosten med en gaffel.
Pisk mosen med
æggeblomme, citronsaft og evt. lidt reven citronskal til en jævn creme.
6. Bræk vaflerne i
mindre stykker, der lægges sammen 2 eller 3 med ostecreme imellem.
Pynt med en klat
ostecreme og en limeskive.