Denne lille
lækkerbisken med økologiske jordbær er fra Philadelphia. Jordbærrenes aroma er
så stærk, at det vil dufte i hele rummet når desserten serveres!
Tid: 40 min. 4 pers.
# Ingredienser
CREPES:
1 dl hvedemel
½ tsk salt
½ tsk stødt ingefær
3 æg
2 dl mælk
1 dl fløde
2 spsk smør eller
margarine
FYLD + SAUCE:
1 liter jordbær
½ dl æblejuice
1 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
1½ dl ricotta ost
(150 g)
flormelis og evt.
citronmelisse
* Fremgangsmåde
1. Pisk mel, salt,
ingefær og æg til en glat dej.
Spæd med mælk og
fløde og lad dejen hvile en stund mens fyldet tilberedes.
2. Skyl og nip
jordbærrene.
Skær halvdelen af dem i tern eller skiver.
3. Mix resten af
jordbærrene med juice, flormelis og vaniljesukker til en sauce.
Stil den koldt.
4. Smelt fedtstoffet
på en lille crêpespande.
Steg små, tynde crêpes
og lad dem svale af.
5. Fordel skiver
eller tern af jordbær og ricottaost på
hver crêpe.
Fold dem sammen til
trekanter og anret dem på portionstallerkener.
6. Øs jordbærsaucen
over.
Server desserten
pudret med flormelis. Pynt evt. med nogle blade citronmelisse.
Tips: Hvis det er svært at få fat i ricottaost, kan
den erstattes med hytteost.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------