Med denne lækkerbisken lærer du at mestre kunsten at
tilberede filodej! Mangler du lidt
inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 35 min. Tilberedningstid: 15 min. antal:
33 ruller
# Ingredienser
7,5 dl mælk
2,5 dl semolinamel / durummel
1,8 dl sukker
2 tsk revet citronskal
2 let piskede æg
375 g filodej (afkølet, men ikke frossen)
125 g usaltet smeltet smør
0,6 dl sigtet flormelis
2 tsk stødt sigtet kanel
* Tilberedning
1. Hæld mælk, sukker, semolina og citronskal i en mellemstor
kasserolle.
Omrør konstant over jævn varme, indtil blandingen når
kogepunktet.
Lad den simre i 3 min.
2. Fjern blandingen fra varmen og pisk gradvist æg i.
Hæld kagecremen i en stor røreskål, dæk den med
husholdningsfilm, så der ikke dannes skind, og stil den til afkøling.
3. Forvarm ovnen til 180 °C.
Pensl to bageplader med lidt smeltet smør.
Læg dejpladerne (tag to ad gangen) på et bord.
Pensl en plade med smør og læg den anden ovenpå.
Pladerne skæres på langs i tre lige store strimler.
Pensl kanterne med smør.
4. Øs 1 spsk kagecreme op 5 cm fra den korte ende af hver
dejstrimmel.
Fold dejen ind på den lange led og rul den hen over fyldet
på den korte led.
Gentag proceduren med resten af fyldet og dejen.
5 Stil rullerne på en bageplade med 2 cm's afstand.
Pensl med resten af smørret.
Bag dem 12-15 min, indtil dejen er svulmet op og let gylden.
Afkøl rullerne på en bagerist.
Bland flormelis og kanel og drys det over rullerne.
INFO: Semolina indeholder gluten og er lavet af durumhvede.
Det er lavet ved formaling af durumhvedens hårde kerne, hvor der dannes fint
granulerede gryn. Det bruges til at lave pasta af.
Du
kan købe pastamel (semolina)i nogle dagligvarebutikker.
Prøv sammen med:
Forret: Spaghetti
carbonara
Hovedret: Kalv
med flødesauce og grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.