Dessert Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca. 35 minutter. Skal hvile: mindst 1 time. Bagetid: 15-20 minutter. Kogetid: 15 minutter. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer
# Ingredienser til
Tærtedej:
45 g sukker (½ dl)
1 æg
150 g hvedemel (2½ dl)
85 g smør
Fyld:
500 g friske brombær (eller frosne)
85 g sukker (1 dl)
500 g hvid chokolade
Tærteform: ca. 24 cm
* Sådan laves
Tærtedej:
1. Rør æg og sukker sammen, tilsæt hvedemel og hak til sidst
smørret i.
Saml dejen, ælt den kort og lad den hvile i køleskab i
mindst en time.
Fyld:
2. Kog brombærrene med 1 dl vand og sukker til kompot.
Hak chokoladen groft og kom den i den varme kompot.
Sæt ovnen på 180 °C.
Tærte:
3. Rul dejen ud på et melet bord og beklæd en tærteform med
den.
Prik bunden med en gaffel og bag den 15-20 minutter i ovnen.
Lad tærtebunden køle af.
4. Hæld den endnu varme brombær-chokoladekompot på den
afkølede tærtebund.
Lad tærten blive helt kold, før den serveres.
Tips: Tærten kan tilberedes med andre bær, fx solbær,
hindbær og jordbær.
Kan fryses; holdbarhed: ca. 2 måneder.
Se flere opskrifter
med Brombær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------