Logo

Spinatlasagne og tomatsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatlasagne og tomatsalat

 
Lasagne er pastaplader bagt i lag med sauce imellem. Det kan enten være kødsauce eller ostesauce med grønsager som i denne vegetariske udgave.
4 personer. Er I kun to Spinatlasagne og tomatsalat, så halver opskriften. Arbejdstid: 40 min. Koge/stege/bagetid: ca 45 min.

 
# Ingredienser til Spinatlasagne:
ca 20 lasagneplader
100 g revet mild ost

 
Fyld:
1 spsk olie
500 g frisk spinat eller 5-6 kugler hel frossen spinat (optøet)
1 bundt bredbladet persille
salt og friskkværnet peber
250 g ricotta

 
Ostesauce:
50 g smør
1 dl hvedemel
1 liter mælk
4-5 spsk revet parmesan eller granaost
2 spsk blåskimmelost
1 tsk stødt allehånde

 
Tomatsalat:
500 g blommetomater
2 spsk olie
1 spsk balsamicoeddike eller vineddike
*

 
Sådan laver du Spinatlasagne:
Sæt 3 liter vand over at koge, og tilsæt 2 spsk groft salt.
Kog 4-5 lasagneplader ad gangen i 3-4 min.
Læg dem på et rent viskestykke til afdrypning.

 
Skyl og slyng spinaten.
Skyl persillen, og kasser de grove stilke.

 
Varm olien i en rummelig gryde.
Tilsæt spinat og persille, og varm igennem.
Krydr med salt og peber, og rør ricotta i blandingen. Tag gryden af varmen.

 
Smelt smør i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.
Rør gradvist mælken i, og lad saucen koge i mindst 5 min.
Rør revet ost og smuldret blåskimmelost i saucen, og lad dem smelte.
Smag saucen til med salt, peber og allehånde.

 
LÆG et tyndt lag spinatblanding i bunden af et ovnfast fad smurt med olie.
Læg skiftevis lasagneplader. spinatblanding og ostesauce osv. i 4 lag.
Slut af med et lag ostesauce.

 
Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i 35 min.
Drys ost over retten, og bag i yderligere 5-10 min., til osten er smeltet.

 
Server lasagnen rygende varm med en salat af tomatbåde vendt med olie og eddike.

 
TIPS: Det er hverken giftigt eller farligt at genopvarme retter med spinat og persille. I denne lasagne er spinat og persille tilsat fra starten, så det er kogt og bagt med under hele tilberedningen.
Retten kan sagtens gemmes til næste dag.

 
Spinatlasagne og tomatsalat Kogebog.dk er madkursus og nemme madopskrifter, og Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...

 
Her finder du flere opskrifter på dejlige lasagne. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.001 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her