Disse pastinak bøffer er noget nær de perfekte grønsagsbøffer. De er både saftige i midten, sprøde på ydersiden, nemme at forme og stege (enten i ovnen eller på panden)
samt fyldt med smag.
Server bøfferne med en salat med bagte gulerødder og tahindressing.
Det er en helt vidunderlig kombination.
Giver 4 bøffer
# Ingredienser
450 g frisk pastinak
60 g smør
30 g hakkede løg
35 g hvedemel
7 cl mælk
2 tsk hakket purløg
salt og peber
115 g rasp
2 spsk olie
* Fremgangsmåde
1. For at tilberede pastinak
skrælles de med grønsagsskrælleren.
Skær enderne fra og skær
i 2 cm tern.
2. Hæld 2,5 cm vand i
en mellemstor kasserolle.
Bring det i kog over
høj varme; tilsæt pastinaktern; læg låg på; lad det koge i 10 min eller indtil pastinakken
er gaffel-mør. Afdryppes.
Læg det i en stor skål.
Mas det groft med en
gaffel; sæt det til side.
3. For at lave pastinakblandingen,
varmes 30 g smør i en lille gryde over mellem-høj varme, indtil det er smeltet og
boblende.
Steg løgene i det varme
smør under omrøring, indtil løgene er gennemsigtige.
Rør melet i med et metal
piskeris; varm op til det er boblende og let brunt.
Pisk mælk i; varm op
indtil det bliver tykkere.
Rør løgblandingen op
i den maste pastinak med purløg; smag til med salt og peber.
4. Form pastinakblandingen
til 4 bøffer.
Hæld raspen ud på en tallerken.
Dyp bøfferne i raspen
så det dækker siderne jævnt.
Pres raspen fast på bøfferne.
Læg dem på bagepapir
og køl dem i 2 timer.
5. Varm de resterende
30 g smør og olien i en 30 cm stegepande over mellem-høj varme, indtil smørret er
smeltet og boblende.
Tilsæt bøfferne; steg
dem i ca 5 min på hver side eller indtil de er brunede.
Læg dem på et varmt fad.
Pynt som ønsket.
Trin 1: Skær pastinak
i 2 cm tern.
Trin 2: Mas pastinakken
med en gaffel.
Trin 4: Dyp bøfferne
i rasp.
INFO: Pastinak er tilgængelige
hele året; højsæson oktober til marts. Se efter lige, små (12-25 cm),
rødder med glat skræl. Store pastinakker har måske træagtige kerner. Undgå pastinakker
som er bløde, skrumpede eller har brune pletter. Opbevares køligt i en plasticpose
i op til 10 dage.
Se alle de bedste opskrifter med Pastinak
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------