Logo

Syltet appelsinskal – den avancerede opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syltet appelsinskal – den avancerede opskrift

 
Det er med syltet appelsinskal som med hvidvin: Det er noget, mange mennesker tror, at de ikke bryder sig om, simpelthen fordi de kun har smagt en dårlig version. Her i landet er det næsten umuligt at opdrive syltet appelsinskal, der er værd at spise, men heldigvis kan man lave det selv.

 
# Det skal du bruge til Syltet appelsinskal:
250 g syltet appelsinskal:
4-5 store, tykskallede appelsiner
500 g sukker
1 spsk glukosesirup (fås i de fleste større supermarkeder)
*

 
Sådan laver du Syltet appelsinskal:
Dag 1
Først fjerner man bitterstofferne: Vask appelsinerne og skær skallen af dem fra toppen og nedefter i brede både med en kniv. Læg hver skal med den hvide side opad og skrab så meget af det hvide væk, du kan med en skarp kniv. Vej af, så der er omkring 250 g og skær bådene i strimler på 6-7 mm. Kom skallerne i en gryde og hæld 2 liter vand over dem. Kom dem i kog og lad dem koge i 5 minutter. Hæld vandet fra, og hæld en ny liter frisk vand over skallerne. Lad dem simre under låg i 45 minutter. NB! Det er vigtigt, at man ikke springer det første opkog over. Det er det, der fjerner de fleste af bitterstofferne. Gør man det en ekstra gang vil skallerne blive endnu sødere.

 
Så tilsættes sukkeret: Tilsæt sukkeret og lad derefter skaller og sukker simre forsigtigt under låg i 30 minutter. Forsøg slet ikke at røre i gryden, og hvis du gør, brug en ske af rustfrit stål, ikke træ. Så undgår du lettere, at sukkeret krystalliserer og bliver hårdt. Hvis sukkeret krystalliserer alligevel – det kan ske, hvis du koger det lidt for voldsomt – kommer du mere vand i gryden og koger det hele igennem, indtil sukkeret igen er opløst og sirupsagtigt. Lad skallerne stå i tildækket i gryden indtil næste dag.

 
Dag 2
Tilsæt glukosesiruppen og bring gryden i kog igen. Glukosesiruppen gør, at skallerne ikke bliver til hårde sukkerstænger, men tværtimod får lidt af den eftertragtede ’flæsk’-konsistens. Jeg har prøvet både med og uden, det er helt klart bedst med. Lad skallerne simre forsigtigt, indtil næsten alt væsken er kogt væk og siruppen har lagt sig fint om hver enkelt skal. Lad skallerne køle af i gryden, tag dem derefter op med en hulske og vend dem omgående i almindeligt hvidt sukker.
Læg dem på en rist til næste dag.

 
Dag 3
Nu kan appelsinskallerne overtrækkes med chokolade, spises som de er eller bruges i bagværk. Følg med i julekalenderen i morgen, hvor du kan se, hvad du blandt andet kan bruge dem til. Her har jeg dyppet stængerne i flydende hvid chokolade for at prøve noget nyt. Personligt synes jeg nu, de er bedst som de er, uden chokolade overhovedet.

 
Syltet appelsinskal – den avancerede opskrift

 
TIPS: Du kan samle appelsinskaller sammen over flere dage. Skulle de tørre ind undervejs, kan du lægge dem i blød natten over, inden begynder syltningen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.098 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her