Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: ca 25 min. Let at lave. Mellem pris.
# Ingredienser til
Solbærmarmelade
1 kg solbær
500 g g sukker (knap 6 dl)
konserveringsmiddel
Sylteglas, syltepapir
*
Sådan laves Solbærmarmelade
1. Rib solbærrene for eventuelle stilke, skyl dem i koldt vand
og kom dem i en gryde med det vand, der hænger ved.
2. Kog bærrene ca 10 min. ved svag varme uden låg.
Rør hyppigt i gryden, så bærrene ikke brænder fast mod bunden.
3. Tilsæt sukkeret, bring atter frugten i kog og kog den endnu
15 min. ved svag varme uden låg og under hyppig omrøring.
4. Tag gryden fra varmen, tilsæt konserveringsmiddel efter anvisningen
på emballagen og hæld marmeladen på rene glas.
Bind til med syltepapir.
Tips: Et stykke hel kanel, en vaniljebælg eller 3-4 hele
kryddernelliker kan koges med solbærrene.
For at stivne til passende konsistens skal bærrene indeholde
frugtsyre (pektin).
Den er der mest af i knap modne bær.
Er bærrene meget modne, kan man tilsætte 1 tsk citronsyre.
Der kan også tilsættes et marmeladegeleringsmiddel.
Følg anvisningen på emballagen.
Råsyltet solbærmarmelade:
Blend 1 kg skyllede, ribbede bær eller kør dem engang igennem
kødmaskinen.
Bland dem med ¾-1 kg sukker og rør med mellemrum, til sukkeret
er opløst.
Tilsæt konserveringsmiddel efter anvisningen på emballagen og
hæld marmeladen på rene glas.
Bind til med syltepapir.
Se alle de bedste opskrifter med Solbær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------