Kandiserede violer er lavet af hele violblade. Violerne har
en flot, mørk, violet farve og er således særdeles dekorative som pynt på fx kager
...
# Ingredienser
50 violblomster
300 g melis
* Tilberedning
De vaskede og tørrede violblomster, som stadig skal have et
lille stykke stilk,
lægges i en lille pande.
Sukkeret smeltes i lidt vand ved 40 °C og hældes over
violerne.
Blomsterne skal ligge og trække i lagen i 12 timer.
Så tages de op med en pincet og lægges til tørring på
pergamentpapir.
Gemmes i en keramikkrukke, der kan lukkes tæt til.
Kandiserede rosenblade
20 kronblade fra friske roser
2 stiftpiskede æggehvider
100 g melis
* Tilberedning
Rosenbladene vaskes, tørres og den nederste bitre del
klippes af.
De klargjorte rosenblade dyppes i de stiftpiskede hvider og
lægges på et stykke pergamentpapir, hvorpå der er strøet sukker.
Så drysses der sukker på begge sider af blomsterne, og
pladen stilles til tørring i ovnen ved 50°C.
Blomsterbladene lægges nu lagvis med pergamentpapir imellem
i en dåse eller et glas, som kan lukkes tæt.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.