Syltning Syltetøj Arbejdstid: 20 min. Trækketid: ca 2 timer Kogetid: 20 min.
# Ingredienser til Hindbærmarmelade:
1 kg friske hindbær
500 g sukker (knap 6 dl)
konserveringsmiddel
*
Sådan laves Hindbærmarmelade:
1. Gå hindbærrene efter, men skyl dem kun, hvis det er
nødvendigt.
Vand fortynder marmeladen.
2. Læg bær og sukker lagvis i en (emaljeret eller rustfri)
gryde.
Undgå aluminium.
Lad hindbærrene trække tildækket et par timer.
3. Bring blandingen langsomt i kog og lad den koge ved svag
varme uden låg ca 10 min.
Skum af og til, og rør i bærrene, så de moser helt.
4. Lad dem koge yderligere 10 min. under omrøring af og til.
5. Skyl rene glas med konserveringsmiddel og fordel
marmeladen heri.
Bind straks til.
Tips: Marmelade
gelerer bedre når frugten ikke er helt moden. Derfor kan det være svært at få
hindbærmarmelade fast nok. Den bliver dog fastere af at stå nogle måneder.
Er den stadig for flydende, kan den koges op igen og
tilsættes et af de i handelen værende geleringsmidler. Følg anvisningen på
emballagen for det enkelte præparat.
Frosne hindbær kan bruges, men så skal der tilsættes
geleringsmiddel.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere opskrifter
med Marmelade
Se flere
opskrifter med Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------