Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser til Tomat-Chutney:
500 g tomater
3 skalotteløg
4 fed hvidløg
50 g rosiner
1 dl vineddike
1 stk hel ingefær
½ tsk chilipulver
¼ tsk reven muskatnød
1 tsk salt
evt. lidt sukker
evt. konserveringsvæske fx Atamon
Sylteglas
*
Sådan laves Tomat-Chutney:
1. Skold og flå tomaterne og skær dem i mindre stykker.
2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.
3. Kom alle ingredienserne i en gryde og varm langsomt op
under omrøring.
Lad chutneyen småkoge ca. 20 min. uden låg, til den er jævn.
4. Vask og skold sylteglas.
Smag på chutneyen og krydr om nødvendigt lidt mere.
Smag evt. til med et par spsk sukker.
Tilsæt evt. konserveringsvæske iflg. anvisning på
emballagen, efter at gryden er taget af varmen.
Hæld chutneyen på glas og luk straks.
Tips: Lad chutneyen modne et par uger inden brug.
Opbevar den mørkt og køligt.
Tomatchutney serveres til kødretter og bruges som smagsgiver
i (cremefraiche) dressinger.
Holdbarhed: ca. 1 år.
Se alle de bedste opskrifter med Chutney
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------