Denne lækre abrikos-gulerodsmarmelade er ganske nem at lave
med få ingredienser. Lav abrikos-gulerodsmarmeladen, så den kan nydes til
morgenbrødet
Tilberedningstiden for abrikos-gulerodsmarmelade er 1 ½
time. Heraf er arbejdstiden ca 30 min.
# Ingredienser til abrikos-gulerodsmarmelade:
750 g gulerødder (svarende til ca 10 stk.)
3 appelsiner eller 3 dl appelsinsaft
2 citroner eller 1½ dl citronsaft
250 g tørrede abrikoser
750 g sukker (svarende til 8½ dl)
100 g mandler (svarende til ca 2 dl)
konserveringsmiddel fx Atamon
*
Sådan laver du abrikos-gulerodsmarmelade
Start med at skrælle gulerødderne og riv dem fint.
Pres appelsin og citron.
Bland nu de finthakkede abrikoser og gulerødder i en
tykbundet gryde og bring det i kog.
Blandingen skal koge ved svag varme under låg i ca. 45 min.
Rør en gang imellem i blandingen og tilsæt evt. lidt vand.
Efter 45 minutter tilsættes sukker og evt. smuttede hakkede
mandler.
Kog blandingen yderligere ca. 30 min., og husk at røre af og
til, så det ikke brænder på.
Hæld nu marmeladen på rene glas.
Luk med låg og sæt den mørkt og køligt.
Skal marmeladen opbevares længere tid tilsættes
konserveringsmiddel.
Og så er din abrikos-gulerodsmarmelade klar til servering.
Tips til
abrikos-gulerodsmarmelade
Abrikos-gulerodsmarmeladen kan holde sig forholdsvis længe,
hvis du husker at opbevare den koldt og mørkt. Du kan fx sagtens opbevare den i
køleskabet.
Vi synes, at abrikos-gulerodsmarmeladen smager skønt på
morgenbrødet en søndag morgen, til en snack eller lignende. Prøv fx
abrikos-gulerodsmarmeladen til et stykke franskbrød ved morgenbordet.
Og franskbrødet skal da naturligvis også være hjemmelavet.
Du
finder opskriften på vores nemme franskbrød her.
Og hvis du bliver bidt af at lave hjemmelavet syltetøj og
marmelade, har vi heldigvis også råd for det. Prøv fx vores spændende og
lækre appelsinmarmelade.
Du kan finde
opskriften på appelsinmarmelade her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din
abrikos-gulerodsmarmelade.