Lefser er bløde, flade kartoffelbrød, der bages på en
stegepande. Til højtiderne spiser nordmændene dem med smør og kanelsukker eller
brun farin.
8-10 stk. Arbejdstid: 1 time. Køletid: mindst 3 timer. Koge/bagetid:
1 time. Fryseegnet
# Ingredienser til norske lefser:
Dej:
500 g skrællede kartofler
50 g smør
½ dl piskefløde eller cremefraiche
1 tsk salt
150 g hvedemel plus 75 g til udrulning
Tilbehør: myseost og solbærsyltetøj eller smør og
kanelsukker
*
Sådan laver du norske lefser:
Kog kartoflerne, og dryp dem godt af.
Pres dem gennem en purépresse eller en sigte to gange.
Rør smør, fløde og salt i mosen, og tilsæt melet.
Saml dejen til en glat kugle.
Hvis den er for klistret, så tilsæt lidt mere mel.
Læg dejen i en frysepose i køleskabet i mindst 3 timer, og
gerne til næste dag.
Del dejen i 8-10 stykker, og rul dem ud til tynde cirkler (ca.
20 cm) på et meldrysset bord.
Bag dejcirklerne en ad gangen på en varm stegepande i ca. 2
min. på hver side.
Vend dem, når de har brune pletter.
Smør evt. stegepanden med lidt fedtstof, hvis lefserne
hænger fast i panden.
Server de friskbagte lefser med myseost og solbærsyltetøj
eller med smør og kanelsukker.
TIPS: Bag ekstra lefser, så har du nem aftensmad. Læg
bagepapir mellem hver lefse, og opbevar dem i køleskabet i op til 1 uge eller i
fryseren i op til 3 måneder. Fyld evt lefserne med skinke og ost eller flødeost
og røget laks samt sprød salat.
Kogebog.dk er madkursus og nemme
madopskrifter, og Madplaner, Tøm
køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
og...
Kilde: Hjemmets bedste MAD