![Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret](/images/show_images/34/2018/12/butter-chicken_1543754677807.png)
Butter Chicken, eller på indisk murgh makhani, er en indisk
ret, der er populær på indiske restauranter i hele verden. Oprindeligt var det en
resteret, nemlig rester af tandoori-kylling varmet i en krydret tomatsauce.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 2 timer. Koge/bagetid:
35 min.
# Ingredienser til butter Chicken:
600 g kyllingefileter
1 spsk citronsaft
1 spsk stødt chili
1 tsk salt
6 fed hvidløg
25 g frisk ingefær
1 spsk garam masala
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
2 dl græsk yoghurt
Sauce:
2 friske. grønne chilier
50 g smør
hvidløg og ingefær
1 spsk garam masala
2 ds purerede tomater (800 g)
1 spsk stødt chili
1-2 dl piskefløde
1 spsk honning
2 tsk stødt fennikel
Drys: 1 bundt frisk koriander
Tilbehør:
2-4 naan brød
300 g basmatiris
500 g grønne grønsager (bønner, spinat eller broccoli)
*
Sådan laver du butter Chicken:
![Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret](/images/show_images/34/2018/12/butter-chicken_1543754677821.png)
Skær kødet i store terninger [3-4 cm), og vend dem med
citronsaft, chili og salt i et fad.
Sæt det i køleskabet i 1 time.
![Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret](/images/show_images/34/2018/12/butter-chicken_1543754677827.png)
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
Skræl ingefæren, og skær den i tynde strimler.
Tag halvdelen af hvidløg og ingefær fra til saucen.
Bland eller blend resten med garam masala, olie, citronsaft
og yoghurt.
Vend det i de marinerede kyllingestykker, og sæt det i
køleskabet i mindst 1 time.
![Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret](/images/show_images/34/2018/12/butter-chicken_1543754677833.png)
Rens chilierne for frø og mellemvægge, og snit dem fint.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chili, hvidløg, ingefær
og garam masala.
Steg under omrøring i 5-8 min., og tilsæt de purerede
tomater og stødt chili.
Kog saucen godt igennem, skru ned, og lad den simre i mindst
20 min. til saucen er tyk.
![Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret](/images/show_images/34/2018/12/butter-chicken_1543754677839.png)
Varm ovnen op til 225 °C.
Bred de marinerede kyllingestykker ud på en bageplade med
bagepapir. og bag dem i ovnen i 5 min. Vend dem, og bag dem i yderligere 5-8
min. til de er akkurat gennemvarme.
![Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret](/images/show_images/34/2018/12/butter-chicken_1543754677846.png)
Læg kyllingestykkerne i saucen, og varm retten igennem.
Tilsæt fløde, og smag til med honning, fennikel og salt.
Drys med frisk koriander, og server med naan, kogte ris og grønsager.
![Butter chicken - opskrift på indisk kyllingeret](/images/show_images/34/2018/12/butter-chicken_1543754677851.png)
Se alle de skønne
opskrifter med kyllingebryst HER
Kilde: Hjemmets bedste MAD