Logo

Tærte med oliven og ovnstegt peberfrugt - bedst i Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med oliven og ovnstegt peberfrugt - bedst i Kogebog.dk 

 
Dejlig tærte med peberfrugt, rødløg og oliven som i alt bages i ca. 20 min i ovnen med fintreven gruyereost, så den bliver rigtigt gylden og sprød.
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 30 min. Antal kuverter: 4-6

 
# Ingredienser
2 plader færdiglavet mørdej
2,5 dl sorte oliven uden sten
1 tsk olie
1 knust hvidløgsfed
½ tsk sukker
1 mellemstor rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 spsk olie
1 stort rødløg skåret i fine både
1,8 dl fintreven gruyereost

 
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 210 °C.
Smør en rund, riflet tærteform (23 cm) med lidt smeltet smør eller olie.
Læg en plade dej på en meldrysset overflade.
Pensl med lidt vand og læg en anden dejplade ovenpå.
Rul dejen ud, så den er stor nok til at dække den smurte form.
Læg forsigtigt dejen ned i formen og skær kanten til med en skarp kniv.
Tag et stykke bagepapir, der er stort nok til at dække den dej beklædte form.
Læg papiret oven på dejen og fordel et lag af tørrede bønner eller ris ovenpå.
Bag dejen i 10 min, eller indtil den er let brunet.

 
2. Kom oliven, olie, hvidløg og sukker i en foodprocessorskål.
Blend, indtil det er jævnt. Fordel blandingen over dejbunden.

 
3. Skær peberfrugterne i kvarte stykker.
Læg dem med skindsiden opad på en bageplade og grill dem,
indtil skindet bobler op og bliver sort.
Dæk dem med et fugtigt viskestykke og lad dem køle lidt af.
Pil skindet af og skær peberfrugterne i strimler på 1 cm.
Varm olien i en lille gryde, kom løg i og steg det ved medium varme,
indtil det er blødt.
Tilsæt peberfrugtstrimlerne og varm dem igennem.
Drys halvdelen af osten over olivenblandingen.
Kom peberfrugt- og løgblandingen over osten.
Drys resten af osten ovenpå og bag tærten i 10 min, eller
indtil osten er smeltet, og tærten er varmet igennem.

 
Tips:
Tærtedejen kan bages en dag i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder.
Olivenpasta og grillede peberfrugter kan forberedes dagen før og
opbevares tildækket i køleskabet.
Tærten færdigbages så kort tid inden servering som muligt.
Når man griller peberfrugter, indtil skindet bobler op og bliver sort,
giver de en meget sødere smag til retten.
Hvis man ikke tilbereder peberfrugter på denne måde, kan de få
retten til at smage bittert.
Rødløg er mildere og sødere end andre løg og fremragende til en ret som denne.
Tærten er en god ret til frokost eller til en let middag.
Server den med frisk, sprød blandet salat med din yndlingsdressing og
drysset med hakket frisk koriander, persille eller anden krydderurt.

 
1. Tærte med oliven og ovnstegt peberfrugt - bedst i Kogebog.dk

 
2. Tærte med oliven og ovnstegt peberfrugt - bedst i Kogebog.dk

 
3. Tærte med oliven og ovnstegt peberfrugt - bedst i Kogebog.dk

 
Se alle de bedste opskrifter med peberfrugt

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.699 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her