Grundopskrift. Arbejdstid: 15 min. Afkøling, dej: mindst 2 timer. Forbagning: 10 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Quiche-dej, nem
150 g hvedemel (2½ dl)
smør
1 knsp fint salt
Tærteform:
Tørrede ærter eller groft salt
*
Sådan laves Quiche-dej, nem
1. Kom melet i en skål og smuldr smørret grynet heri.
Tilsæt salt og ½ dl koldt vand og saml dejen hurtigt.
2. Pak dejen i folie eller dæk den til, og lad den hvile i køleskab
mindst 2 timer, gerne til næste dag.
3. Rul dejen ud i ca ½ cm's tykkelse på et meldrysset bord
og beklæd en tærteform med den.
Lad dejen hænge lidt ud over kanten og rul kagerullen hen
over, så kanten bliver pænt afskåret.
4. Tryk et stykke alufolie løst over bunden og hæld tørrede
ærter eller groft salt heri.
Forbag bunden 5 min., fjern folie med indhold og bag videre
i 5 min.
Tips: Nu er bunden klar til fyld og færdigbagning.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Quiche
INFO: Quiche er i fransk madlavning en ovnbagt ret af æg og
mælk eller fløde i en dejskorpe. Dejskallen kan bages, før de andre
ingredienser tilsættes. De kan være røget fisk, kogt hakket kød, grønsager
eller ost, der ofte kommes i æggemassen, inden den bages. Quiche er ikke dækket
af dej, men en åben tærte.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------