Pastrami og
kantareller er en helstøbt kombination, også når den som her, bruges som fyld i
en pie.
Det smager bare så godt. Retter med pastrami hitter
Tid: ca 1 time,
heraf ca 30 min i køleskab og ca 20 min i ovnen. Retten er fryseegnet.
Holdbar 3 mdr.
4 pers.
# Ingredienser
MØRDEJ:
3 dl hvedemel
75 g smør eller
margarine
¾ dl kvark
FYLD:
250 g pastrami
2 spsk smør eller
margarine
2 løg
200 g kantareller,
friske eller fra dåse
1 tsk salt
½ tsk timian
¼ tsk hvid peber
1 spsk hvedemel
2½ dl fløde eller
mælk
1 dl klippet purløg
2 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Hak
ingredienserne til dejen sammen, gerne i foodprocessoren.
Lad dejen hvile i
køleskabet ca 30 min.
2. Skør kødet i
strimler og brun det i halvdelen af fedtstoffet på en pande.
Læg kødet over i en
gryde.
3. Pil løgene og hak
dem.
Svits dem i resten
af fedtstoffet på panden.
Tilsæt kantarellerne
og lad dem stege med nogle minutter.
Kom løg og
kantareller i gryden.
4. Tilsæt salt,
timian og hvid peber.
Drys melet over og
spæd med fløde eller mælk.
Lad det koge i
gryden ca 5 min. Tilsæt purløg.
5. Tryk dejen ud i
en tærteform ca 24 cm i diameter.
Forbag bunden i en 225
°C varm ovn ca 10 min.
6. Kom fyldet i og
drys osten over.
Skru op til 250 °C
og bag yderligere ca 10 min.
7. Server straks med
en blandet salat.
Tips: I Sverige laves denne ret med
"renskav" - skiveskåret rensdyrkød; rensdyrsmåkød.
Prøv at købe det
når du gæster Sverige. Pastrami kan være svært at finde i Danmark.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
INFO: Pastrami er en rumænsk
variant af den tyrkiske pastırma, der normalt er lavet af oksekødbryst og undertiden fra lam eller kalkun. Det rå kød er
saltet, delvist tørret, krydret med urter og krydderier, derefter røget og
dampet.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------