Logo

Kokkens tunfiskepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kokkens tunfiskepie 

 
Med gær i tærtedejen bliver den fin og luftig - som et fint brød til fyldet. Her er en virkelig lækker pie med tun, spinat og cherrytomater, der er god netop nu!
Tid: 1 time, heraf 20 min til hævning og 25-30 min i ovnen. Pien er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr.
ca 6 pers .

 
# Ingredienser
BUND:
¼ pk gær (ca 12 g)
1 dl mælk
1 spsk olie
½ tsk salt
3 dl hvedemel

 
FYLD:
250 g frossen spinat i hele blade
175 g fetaost
2½ dl kvark
2 æg
¼ tsk sort peber
1 ds. tunfisk i olie eller vand (185 g)
10 cherrytomater

 
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i en skål.
Opvarm mælk og olie til 37 °C
Hæld det over gæren og rør til den er opløst

 
2. Tilsæt salt og mel. Ælt dejen til den slipper skålen.
Lad den hæve under et klæde ca 20 minutter.

 
3. Optø spinaten. Kram den fri for væde.
Smuldr fetaosten og bland den med spinat, kvark, æg og sort peber.

 
4. Tag dejen op på et melet bord.
Tryk eller rul dejen ud til en cirkel.
Læg den i en letsmurt springform, ca 26 cm i diameter.
Tryk dejen ud i bunden og op over kanten.
Lad formen stå ca 5 minutter.

 
5. Fordel tunfisken i mindre stykker på piebunden.
Hæld spinatblandingen over.
Skyl og del tomaterne. Læg dem øverst i pien.
Bag ved 200 °C 25-30 minutter.

 
6. Server pien lun med en blandet salat.

 
Tips: Du kan erstatte 1 dl af hvedemelet med 1 dl grahamsmel i dejen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tunfisk, Pie eller med  Tærte

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her