Prøv at bruge rester fra gårsdagens middag til din æggekage.
Du kan bruge fx kold fisk, skinke, kartofler og kogte grønsager.
Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: ca. 35 min. 2-3 personer,
er du alene så gør portionen mindre.
# Ingredienser til Æggekage med kartofler og torsk:
300 g kartofler (evt. en rest kogte kartofler)
5 æg
200 g torsk eller sej i filet (evt. en kold rest)
2 tsk kartoffelmel eller hvedemel
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
15 g smør
Tilbehør:
lidt persille
200 g grønne bønner
grøn salat
groft rugbrød
*
Sådan laver du Æggekage med kartofler og torsk:
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
Læg fisken i en si, og sæt den over de kogende kartofler.
Damp torsken halvt færdig ca. 4 min.
Pil kartoflerne og skær dem i skiver.
Pisk æg sammen med kartoffelmel.
Tilsæt mælk og krydr med salt og peber.
Smelt smør på en pande ved svag varme.
Hæld æggemassen på panden og læg låg på et par min.
Fordel skiver af kogte kartofler og stykker af torsk på
æggekagen.
Løft æggemassen på panden med en paletkniv, så flydende
æggemasse kan løbe ned på panden. Læg låg på panden, og lad æggekagen stivne
ved svag varme ca. 10 min.
Skyl og hak persillen.
Drys med persille og server æggekagen med dampede grønne
bønner, salat og rugbrød.
Variation: Du kan erstatte den ferske fisk med udblødt
klipfisk.
Du kan koge rødbederne i en gryde med vand så skal de kun
have ca. 40 min.
TIPS: Brug kartoffelmel i stedet for hvedemel i din
æggekage, så undgår du, at æggekagen får "mel-smag".
Kilde: Hjemmets bedste MAD