De små ostebrød ligefrem smelter på tungen. De kan
tilberedes op til en uge i forvejen, hvis man opbevarer dem i en lufttæt dåse
på et koldt sted.
Forberedelsestid 35 min + 50 min afkøling. Tilberedning 10
min pr. plade. Portionen giver 64 stk.
# Ingredienser
90 g hvedemel
Salt og friskkværnet peber
1 knivspids sellerisalt
90 g smør, koldt og i tern
75 g cheddar, revet
15 g parmesan, revet
1 æggeblomme
1 æg, sammenpisket
10 g parmesan, fintrevet til drys
* Tilberedning
1. Smør to bageplader med smeltet smør og stil dem til
afkøling.
2. Sigt mel, sellerisalt og en knivspids salt ned i en stor
kål.
Tilsæt friskkværnet peber.
Tilsæt smørret og gnid det ind i melet med fingrene, til
blandingen
har konsistens som revet parmesan.
3. Tilsæt den revne ost og bland det hele godt sammen.
Lav en fordybning i midten og tilsæt æggeblommen.
Dejen samles med hænderne og formes til en kugle.
4. Pak dejen løst ind i husholdningsfilm og klem den let
flad.
Stil dejen i køleskabet i 20 min.
5. Læg dejen på en bordplade drysset med mel.
Del dejen i to lige store dele.
Rul hver del ud til et 20x20 cm kvadrat, ca. 4 mm tykke.
Skær hvert kvadrat i 16 mindre firkanter, som derefter
skæres
skråt over til trekanter.
Ved hjælp af en paletkniv lægges dejtrekanterne over på de
smurte bageplader.
Stil dem i køleskabet i 30 min.
6. Ovnen forvarmes til 190 °C.
Hver dejtrekant pensles med sammenpisket æg og drysses
med lidt ekstra parmesan.
Bag dem i 10 min, til de er lysebrune.
Lad de færdige ostehapser køle af på en bagerist.
Fortsæt på samme måde til al dejen er brugt op.
Variation:
Man kan også drysse hapserne med hakkede nødder, havsalt,
birkes eller cayennepeber.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.