Tilbehør. Arbejdstid: ca 25 min. Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
Mængde: 16 stk.
# Ingredienser
til Ostegifler, sprøde
300 g hvedemel (5 dl)
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
50 g smør
100 g ost (fx emmentaler eller svenbo)
2 dl cremefraiche
Pensling: sammenpisket æg
*
Sådan laves Ostegifler, sprøde
1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
Hak smørret i med en kniv og smuldr blandingen grynet.
2. Riv osten fint og bland den i.
Tilsæt cremefraiche og ælt dejen hurtigt sammen.
Sæt ovnen på 225 °C.
3. Del dejen i 2 lige store dele og rul hver del til en rund
plade, ca 25 cm i diameter.
Skær hver dejcirkel i 8 trekanter.
Rul hver trekant fra den brede ende mod den smalle til en
giffel.
4. Sæt giflerne på en smurt bageplade, eller på en bageplade
beklædt med bagepapir, med dej spidsen nedad.
5. Pensl giflerne med sammenpisket æg og bag dem ca 15 min.
6. Lad dem afkøle utildækket på en bagerist.
Tips: Server ostegiflerne som tilbehør til suppe, fx Løgsuppe eller Grønsagssuppe.
Ostegiflerne kan efter penslingen drysses med sesamfrø eller groft salt.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------