Logo

Lasagne med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne med oksekød

 

Italiensk klassiker for hele familien. Denne lasagne med hakket oksekød, løg, oliven, champignon, majs, ærter og ost er sund, smagfuld og let at lave.

Opskriften giver 6 portioner

 
# Ingredienser
9 lasagneplader
1 lille løg
900 g hakket oksekød
1 glas ca 135 g hakkede fyldte oliven, uden væde
1 glas ca 120 g champignon, uden væde
450 g spaghettisauce (se pizzaiolisauce) eller køb færdig, fx Dolmio
peber
tørret oregano
Italiensk krydderiblanding
130 g frosne majs, optøet
130 g frosne ærter, optøet
225 g strimlet mozzarella ost

 
* Fremgangsmåde
1. Kog lasagnepladerne i overensstemmelse med pakkens anvisninger.
Lad dem afdryppe i en si.

 
2. For at hakke løget skrælles løget først.
Skær løget i halve med kniven.
Placer skæresiden nedad på skærebrættet.
Hold kniven horisontalt, skær parallelt med brættet, næsten igennem.
Skær derefter løget vertikalt i tynde skiver, hold løget med fingrene for at holde formen.
Drej løget og skær på tværs.
(Jo tættere du skærer, jo finere bliver løget hakket).
Gentag med den anden halvdel.

 
3. Steg kødet i en stor stegepande over mellem-høj varme indtil kødet er brunt, mens du rører for at skille kødet; fjern væden.

 
4. Tilsæt oliven, champignon og løg.
Steg mens du rører indtil grønsagerne er møre.
Tilsæt spaghettisauce, peber, oregano og italienske krydderier.
Varm det igennem mens du rører; sæt det til side.

 
5. Forvarm ovnen til 180 °C.

 
6. Placer 3 plader i bunden af et ovnfast fad 33 x 23 cm.
Spred halvdelen af kødblandingen over pladerne, så halvdelen af maj sne og ærterne.

 
7. Gentag lagene og slut med plader.

 
8. Bag lasagnen i 25 min.
Strø ost over; bag 5 min mere eller indtil det bobler.
Lad den stå i 10 min før du skærer. Pynt som ønsket.


Lasagne med oksekød 
Trin 2: Hak løget.


Lasagne med oksekød 
Trin 4: Rør spaghettisaucen i kødblandingen.


Lasagne med oksekød 
Trin 6: Lav lasagnen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lasagne

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta


INFO: Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og, i nogle tilfælde, bechamelsauce. Fyldet kan fx være kødsauce, grønsager, fisk eller svampe.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.686 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her